Dtum
Login with Facebookk
1940 | Július

Balbo tábornagy hősi halála

Az olasz szárazföldi, légi és tengeri haderő sikerei

Róma, junius 30.

Az olasz főhadiszállás szombaton rendkívüli hivatalos jelentést adott ki, amely a következőképpen hangzik:

Az a repülőgép, amelyet Tobruk felett junius 28-án maga Italo Balb9o vezetett, az ellenség tüzelése következtében lángbaborult és lezuhant. Italo Balbo és a repülőgép személyzete életét vesztette. Az olasz haderő lobogóit meghajtották az Italo Balbo emlékének szóló hódolat és tisztelet jeléül. Balbo, aki alpesi vadász volt a világháboru alatt, tagja volt a forradalom Quadrumvirátusának, átrepülte az Óceánt, - elesett a harc mezején. Ujabb Stefani jelentés szerint Balbo tábornaggyal egyszerre kilenc kísérője is hősi halált halt. A repülőgépet egy pilótaőrnagy és egy százados vezette. Az utasok között volt Caretti főkonzul, Enrico tripoliszi főkonzul, Brunelle tartalékos gyalogsági őrnagy, Claudio idegenforgalmi vezérigazgató, Nello tartalékos tüzérszázados, Quilici, a Corriere Padano című lap főszerkesztője és Florino Girno, Balbo tábornagy sógora.

Balbo tábornagy halálának hírét a családdal maga a ravennai prefektus tudatta, aki egyidejűleg kifejezésre juttatta a fasiszta kormány legmélyebb részvétét- A Duce elrendelte, hogy a hősi halált halt Balbo tábornagy emlékére vasárnap és hétfőn az ország egész területén gyászlobogót tűzzenek ki a középületekre, a repülőtereken, a fasiszta párt és a fasiszta szervezetek székházain.

Hitler kancellár Balbo tábornagy hősi halála alkalmából az alábbi táviratot intézte a Ducehez:
E pillanatban értesültem tábornagyának, Italo Balbonak repülőhaláláról. A sulyos veszteséghez, amely ezzel Önt és az egész olasz népet érte, legmélyebb részvétemet fejezem ki. A tábornagy ravatalánál és az olasz nép mellett a német nép is gyászban fog állani. Balbónak, a fiatal birodalom érdekében véghezvitt tettei is feledhetetlenek maradnak.

A német sajtó nagy cikkben emlékezik meg Balbóról. Londonból érkező jelentések szerint, az angol lapok is méltatják Balbo tábornagy hősi életét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98