Dtum
Login with Facebookk
1940 | Május

Hokizóink kitettek magukért

A mérkőzés a margitszigeti pályán került sorra és orgonák pompázó illata, a szigeti zöld gyep, valamint a gyönyörű májusi napsütésben megjelent előkelő és elegáns közönség méltó keretet nyújtott a magyar hokisport ünnepének.

A németekkel való találkozás számunkra most különösen fontos esemény volt. Legutóbb Frankfurtban 3:0 arányban szenvedett tőlük vereséget csapatunk s ezúttal majdnem ugyanaz a csapat állott ki ellenünk, mint Frankfurtban.

A játékidő elejéin Lifka II. rossz stoppolásából Margó dr. elé pattant a labda. A csatár éles lövése szerezte meg számunkra a vezető gólt. Ettől a ponttól fogva a mérkőzést fergeteges német támadások és szünet nélküli, de sikeres magyar védekezés jellemezte.

A második félidő elején dr. Lauer német játékvezető addig üttetett újra egy kis kornert, amíg Schmelitz lövése Kneusel lábáról a felső léc alá nem pattant. Így a mérkőzés 1:1 arányban döntetlenül végződött.

A mérkőzés után dr. Schlimmer egyetemi tanár, a német csapat vezetője nagy elismeréssel nyilatkozott a magyar csapat játékáról. Mint mondotta, Németországban mintegy 30.000 gyephoki játékos van, ami óriási fölényt jelent a mi tizenöt csapatra való játékosunkkal szemben. A magyar csapat szerinte sokat fejlődött tavaly óta.

Mozgásban, futásban, szerelésben sokkal kiválóbb volt ellenfél, de a technikát még mindig a németek értik jobban. Révay gróf, a magyar kapitány mindönkivel elégedett volt, hiszen a játékosok mindegyike utolsó percig tartó erőbedobással küzdött ezért a részünkre igen hízelgő eredmény kivívásáért.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Miklós és Huffmann harca a magyar kapu előtt Lifka II-től Margó elé pattan a labda A német kapus tehetetlen Hiába állnak hárman a kapuba, Mehlitz egyenlít
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98