Dtum
Login with Facebookk
1941 | Június

Letartóztatták Vadas László sportrepülőt

Bresztovszky professzor halálos szerencsétlensége miatt

A vasárnap reggeli lapok már jelentették, hogy halálos szerencsétlenség érte a Szent István- kórház közelében Bresztovszky Béla műegyetemi tanárt, a műszaki mechanikai tanszék professzorát, a műegyetemi sportrepülők tanárelnökét. A professzor több műegyetemi pilóta társaságában Vecsésről igyekezett a fővárosba. Az autót Vadas László az ismert műegyetemi pilóta vezette.

A műegyetemi repülők kocsija a Szent István – kórház közelében, a Nagyvárad- téren összeütközött egy 61-es jelzésű villamossal, Bresztovszky professzor olyan sulyos sérülést szenvedett a fején, hogy néhány perc mulva, a Szent István- kórház műtőjében kiszenvedett.

Az autóban ültek még az elhunyt professzoron és Vadas Lászlón kívül Tasnády László, Szegedi József, Marton Pál mérnökök, ők azonban csak jelentéktelen sérüléseket szenvedtek.
A rendőrség szigoru nyomozást indított a halálos szerencsétlenség ügyében és a nyomozás eredményeképpen vasárnap délelőtt letartóztatta Vadas Lászlót, mert a nyomozás eddigi adatai szerint a szerencsétlenségért őt terheli a felelősség.

A szerencsétlenség színhelyén 30 méter hosszuságu féknyom látható, amelyből arra lehet következtetni, hogy a műegyetemi repülők autója igen nagy, legalább 100 kilométeres sebességgel haladhatott. Megállapították azt is, hogy a téren álló zászlós őr tilosat jelzett. Vadas ennek ellenére sem állott meg és ezért történt az összeütközés.

Bresztovszky Béla professzort egyébként a műegyetem saját halottjának tekinti és az egyetem aulájából temetik nagy gyászpompával.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98