Dtum
Login with Facebookk
1941 | Június

Az asztalitenisz nagy napjai

Pünkösdkor anyaországi labdarúgó csapatok szerepeltek a felszabadult Bácskában, szombat délután a Szabadkai Asztali Tenisz Klub csapata, amely három éven keresztül veretlenül nyerte Jugoszlávia csapatbajnokságát, barátságos mérkőzést játszott a Piarista Diákszövetség együttesével.

A játék kezdetén Háberern György, a Magyar Országos Asztali Tenisz Szövetség alelnöke köszöntötte a szabadkai csapatot, majd Riesz Dezső, a szabadkai ÁTC ügyvezető elnöke válaszolt meleg szavakkal. A mérkőzés iránti érdeklődés középpontjában Harangozó Tibor, a volt Jugoszlávia asztali tenisz bajnoka állott.

- Jugoszlávia fennállása idején versenyzett Magyarországon?
- kérdezzük Harangozó Tibortól.

- Pestre nem engedtek. De a legfájóbb győzelmem a magyar válogatotthoz fűződik. Azért fájó, mert jugoszláv színekben kellett játszanom.

- Milyen külföldi versenyről vannak kellemes emlékei?


- 1939-ben a kairói világbajnokságon a II. helyért folyó küzdelemben megvertem az angol Hyden-t és így megszereztem az angolokkal szemben Jugoszlávia II. helyét.

A „Jacoby” tiszteletdíjas asztalitenisz versenyre a Szövetség az összes számottevő versenyzőket meghívta. Itt voltak a visszatért Szabadka versenyzői is, köztük a Harangozó testvérek.

A budapesti játékosok közül Sós Ferenc és Sidó Ferenc keltett érdeklődést. Sós a londoni világbajnokság harmadikja, jelenleg Magyarország bajnoka. A tizennyolc éves Sidó, ez évben megnyerte Kelet-Magyarország bajnokságát Debrecenben. Őt tekintik Barna utódának. Éles leütéseivel biztosan győzött Harangozó I. ellen.

A szabadkaiak komoly tudást és erőt képviselnek. Pesti bemutatkozásuk a vártnál nagyobb sikert, az ifjabb Harangozó meglepetésszerű győzelmét hozta.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Jacoby-versenyen résztvevő hölgyek - Csovich, Farkas, dr. Beszterczey Jacoby Roland a MOATSz elnöke, Kolozsvári, Ábrahám A férfiak - Sós, Sidó, dr. Beszterczey Jacoby Roland, Farkas és Harangozó A Harangozó-fivérek Harangozó Tibor
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98