Dtum
Login with Facebookk
1941 | Március

Cseh Matyi vezette diadalra a Gamma-csatárokat

Gamma – Újpest 2:1 (2:0)

BEAC-pálya – 3000 néző – Játékvezető: Harangozó.
A Gamma tehetséges játékosokból álló csapata pompás diadalt aratott a bajnokság másodikja, az Újpest ellen. A Gamma megérdemelte a győzelmet, sőt a gólhelyzetek alapján még nagyobb arányú is lehetett volna a diadala.

Cseh László, az újonnan leigazolt Gamma csatár, a népszerű „Matyi”, nagyszerűen játszott, hajszálpontos szöktetései „aranyat értek”. Mellette szárnyakat kapott a gyorslábú szélső Váradi és jól küzdött az egyébként lassú középcsatár, Ádám is. A fedezetsor is nagyon jól játszott.

A volt szélső, Kemény nagyon jól látta el feladatát, mint fedezet is. Tóth a mezőny fölé nőtt, szinte egyedül verte vissza Zsengellérék próbálkozásait. Az Újpest kidirigálta a szélre két hátvédjét. Balogh II. nagyon rossz napot fogott ki és a megzavarodott Újpest-védelem mellett akár több gólt is lőhettek volna a Gamma-csatárok.

Enyhe Gamma-fölény közben mintegy negyedórai játék után esik az első gól. Cseh Váradit szökteti pontos átadással, a szélső első lövését Sziklai kivédi. Másodszor is kapura lövik a labdát, mely azonban újra Váradi elé kerül. A szélső most már nem hibázik, közelről a hálóba lövi. 1:0.

Több jó helyzete is akad a Gammának, Cseh minden labdája veszélyt jelent, Váradi beadását Turai II. hat lépésről lövi Sziklai kezébe. Az Újpest támadásoknál jól tömörül a Gamma védelme. Itt Tóth a legszilárdabb pont.

A 40. percben Kemény hosszú labdája Futóról Ádám elé csúszik, a középcsatár kitör, aztán nagy erejű lövést ereszt meg. Sziklai vetődve védené, de csúszós labda kiperdül öléből. Váradi villámgyorsan odarohan, és a hálóba lövi. 2:0.

A második félidő változatos játékkal kezdődik, a 8. percben alakul ki a Gamma első nagy helyzete, Cseh Matyi nagyszerű szöktetését Turai II. Háraihoz továbbítja, a szélső lefut, középre adott labdáját Ádám hajszálra fejeli mellé. Pár perc múlva ugyancsak Ádámot szereli utolsó pillanatban Sziklai és Futó együttes erővel.

Aztán Váradi bombája süvít el a kapu fölött. Az Újpest ellentámadásai során Szusza elől hazaadással ment a Gamma védelme. Zsengellért a kapu torkában nyomják el. Ádámnak a hatos sarkáról küldött lövése pedig a kapu előtt keresztben süvít el.

A 26. percben újabb gólhelyzete van a Gammának. Ádám Hárait szökteti, a szélső mintaszerű beadását a kifutó Sziklai mellett élesen kapu mellé lövi a középcsatár. A következő percben azonban már az Újpest ér el gólt.

Ott pattog a labda a Gamma kapu előtt, többször is lőnének az újpesti csatárok, de mindig közbelép egy gyors Gamma-láb; de a kapu azért nem szabadul föl. Végül is, Zsengellér Szusza elé perdíti a labdát, Szusza a csomóból pompásan az ellenkező sarokba íveli. 2:1.

A következő percben Cseh Matyi süvöltő lapos bombáját tapsolják a nézők. Most mintegy közel tízperces Újpest-ostrom következik, de eredményt nem tudnak elérni a körülményeskedő újpesti csatárok a szívósan küzdő Gamma védelem ellenében.

Az utolsó percekben újra a Gamma támad. Turai II. süvöltő bombája a kapufa éléről vágódik a hálóba; közben azonban megszólalt a bíró sípja, úgy látszik történt valami szabálytalanság; a gól érvénytelen, Gamma támadással ér véget a játék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Gamma győztes csapata. Cseh balról a harmadik A Gamma második gólja. Váradi lövése védhetetlen Lehorgasztott fejjel jönnek ki az újpesti játékosok a második félidőre
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Andrássy beterjesztette a választójogi reform javaslatát Andrássy beterjesztette a választójogi reform javaslatát
1908 november tizenegyedike minden időkre nevezetes napja marad a...
Nemzeti parkká nyilvánították Nemzeti parkká nyilvánították
A tizenkilencedik század első felében minduntalan eltévedtek...
Lila Ákác Lila Ákác
Ez a címe Szép Ernő regényének és színdarabjának. Én ugyan jobban...
Ifj. dr. Szendey Béla nyerte Európa 1930. évi szkiffbajnokságát Ifj. dr. Szendey Béla nyerte Európa 1930. évi szkiffbajnokságát
A pénteki és szombati előmérkőzések után vasárnap kerültek eldöntésre...
Engedmények Németországnak a jóvátétel fizetéseknél Engedmények Németországnak a jóvátétel fizetéseknél
Poincaré hétfőn Douaumontban, az orleansi szüz szobrának leleplezése...
A pénzügyminiszter az erdélyi földgázról A pénzügyminiszter az erdélyi földgázról
A földgáz föltárására vonatkozó törvényt ez évi január 17-én...
Olasz-magyar kerékpárverseny Olasz-magyar kerékpárverseny
Az UTE második jubiláris kerékpárversenyét már régen nem látott...
Denaturált elektromos áram Denaturált elektromos áram
A modern államok egyik jelentékeny jövedelemforrása a szesz. Tisztán...
Levél a francia lövészárokból a magyar lövészárokba Levél a francia lövészárokból a magyar lövészárokba
A lövészárok levelezés egy változata következik. Egy francia katona...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98