Dtum
Login with Facebookk
1940 | Szeptember

Újpest – Gamma 4:3 (0:1)

Tizenegyes-orgia tombolt a vasárnap legizgalmasabb mérkőzésén

Megyeri-úti sporttelep - 4000 néző – Bíró: Nemeskéry.
A nap izgalmasabbnak mérkőzése nem maradt adós az izgalmakkal. A bajnokság első helyén veretlenül álló újpestiek bár megérdemelten, de csak hatalmas küzdelem után tudták két vállra fektetni a Gamma végig hallatlan odaadással és szívvel küzdő csapatát.

Még a mérkőzés utolsó perceiben sem lehetett nyugodt egyetlen újpesti sem afelől, hogy a mérkőzés nem marad döntetlen. Különösen a második félidő volt hallatlanul izgalmas, amikor jobbra-balra potyogtak a tizenegyesek és gólok. Azonban végül is érvényre jutott a lilák kétségtelenül nagyobb rutinja és rendszerint jobb támadójátéka. Ez elegendő volt a mérkőzés megnyerésére.

Az első percekben az Újpest nagy lendülettel támad, de Havas, a Gamma kapusa vakmerően és nagy formában védi hálóját. A 12. percben Zsengellér lesállásról gólt lő, de a bíró – nagyon helyesen – nem adja meg. Ettől kezdve némi Újpest-fölénnyel mezőnyjáték alakul ki. Feltűnik az Újpest csatársorában Zsengellér nagy játékkedve és az, hogy Vidor, az új szerzemény mennyire idegenül mozog a balösszekötő posztján.

Már-már úgy látszik, hogy gól nélkül végződik a félidő, amikor a 42. percben Toldi felhozza a labdát, hosszan kiadja Váradinak, a szélső lefut, lő, nagy kavarodás támad, melynek végén a labda a tisztán álló Keményhez kerül, aki hat méterről bebombázza. 1:0-ra vezet a Gamma!

Egyenlítésre már a félidő végéig nincs idő. A második félidőben az Újpest azonnal támadóan lép fel. A 3. percben Nagymarosi szabadrúgását Tóth visszafejeli, de a szemfüles Ádám elcsípi a labdát és fordulásból alaposan bevágja 1:1.

Az 5. percben Szebeni leteríti Zsengellért, amiért a bíró haladéktalanul tizenegyest ítél. A büntetőrúgás Balogh I értékesíti. 2:1-re vezet az Újpest. A gól nem veszi el a Gamma kedvét. A cégcsapat támadásba lendül, minek eredményeképpen a 10. percben Sütő a régi Takács II-re emlékeztető módon remekül „átkígyózik” az Újpest védelmén és tíz méterről hatalmas felsősarkos „békebeli” gólt lő. 2:2.

A gól után is a Gamma marad fölényben és talán éppen ez okozza a bajt. A 15. percben Zsengellér a félpályán ügyes trükkel „kullancs”-ot játszó Tóthot és utána az angol rendszer értelmében a szélsőket „fogó” hátvédektől egyáltalán nem zavartatva: a félpályáról nyugodtan besétál a kapu torkába és közelről védhetetlenül behelyezi a labdát. 3:2-re vezet az Újpest.

A Gammát az újabb gól sem csüggeszti el. Azonnal felnyomul s a 20. percben kornert harcol ki. Kemény sarokrúgása a hátrahúzódott Vidor kezére pattan, a bíró azonnal tizenegyest ítél, amelyből Sütő ismét megszerzi az egyenlítést. 3:3. Az izgalom a tetőfokra hág!

Mindkét csapat teljes erővel harcol a győztes gólért, amely végül is meglehetősen szerencsés körülmények között dől el az Újpest javára. A 30. percben Szebeninek, a Gamma hátvédjének teljesen véletlenül és balszerencsésen a kezére pattan egy ártatlan labda. A bíró azonban meglátja, s habozás nélkül megadja a harmadik tizenegyest is, amelyet Zsengellér holtbiztosra juttat rendeltetési helyére. 4:3-ra vezet az Újpest.

A nagyszerűen küzdő cégcsapat még eme újabb balszerencse ellenére sem adja fel a küzdelmet, beszorítja a tizenegy emberrel védekező lilákat, azonban ezúttal már nem sikerül újból kiegyenlítenie.

A győztes Újpest legjobb embere a nagy játékkedvvel és ötletesen játszó Zsengellér volt. A fedezetsorban Nagymarosi, a védelemben pedig Sziklai tűnt ki. A vesztes csapatban Havas kapust, a remekül fejelő Tóth középfedezetet és a feltűnő higgadtan és okosan játszó Toldit lehet kiemelni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az Újpest első gólja - Ádám összekötőből egyenlít Zsengellér még a kapust is kicselezte
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Mit tegyen az író a háborúval szemben? Mit tegyen az író a háborúval szemben?
A háborút épp olyan természeti tüneménynek nevezni, mint a földrengés...
Szigonyágyu Szigonyágyu
A modern bálnavadász-hajókon már nem kézzel hajítják a szigonyt,...
Közeledik a keleti marhavész Közeledik a keleti marhavész
A magyar gazdának sok megpróbáltatásban van része. Alig multak el az...
Három uj fapapir kerül bevezetésre Három uj fapapir kerül bevezetésre
Venni, vagy adni kell Déli vasutat? Ez volt a tőzsdei hét mottója. E...
A szép Spaso A szép Spaso
A főkapitányság második emeleti folyosóján történt. Két uri ember...
A A "Szent István" csatahajó vizrebocsátása
Január 17-én bocsátották vizre az első, Magyarországban épített...
Megingott a kisántánt egysége Megingott a kisántánt egysége
Mértékadó angol és olasz diplomáciai körökben ugy itélik meg a...
Barsi László Newyorkban Barsi László Newyorkban
Barsi László, a legkiválóbb magyar középtávfutó, amint ismeretes,...
Négy párbaj és tiz becsületsértési per a felborult tejesüveg miatt Négy párbaj és tiz becsületsértési per a felborult tejesüveg miatt...
Érdekes hátterű becsületsértési pör kerül a jövő héten a járásbíróság...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98