Dtum
Login with Facebookk
1942 | Augusztus

Tízezer pengős megvesztegetési kísérlet egy munkatáboros kiszabadítására

Tízezer pengős megvesztegetési bűnügyet leplezett le vasárnap a rendőrség. Az egyik Rákóczi uti kávéházban izgalmas jelenetek között fogták el Rákóczi József 33 éves, római katolikus fogtechnikust.

Kétezer pengőt adott át Del Medico József detektívnek, hogy járjon közbe egy munkaszolgálatos férfi kiszabadítása ügyében.

Rákóczi József két nappal előbb felkereste a detektívet és arra kért, hogy Kohn Ferenc munkaszolgálatost szeretné kiszabadítani a munkatáborból és ebben legyen segítségére neki.

Del Medico József detektívnek tízezer pengőt ígért Rákóczi. A detektív jelentette az ügyet a főkapitányságon feletteseinek. Utasították, hogy leplezze le a megvesztegető társaságot.

Színleg a detektív belement az ajánlatba és megegyezett Rákóczival, hogy kétezer pengő előleget átvesz. A Rákóczi-úti kávéházában volt a találkozó, ahol azután Rákóczi átadta a kétezer pengős előleget.

Több detektív rejtőzött el a kávéház távolabb eső asztalainál és figyelték, mikor adja át Rákóczi a pénzt a detektívnek. Amikor a pénz átadás megtörtént, lecsaptak rá és előállították a főkapitányságra.

Rákóczi bevallotta, hogy Kohn Ferenc és Kohn László 25 éves kereskedők bízták meg, hogy járjon el Freund Sándor 38 éves kötőüzem tulajdonos munkatáborból való kiszabadítása érdekében. Mindhármukat letartóztatták.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98