Dtum
Login with Facebookk
1942 | Február

A kolozsváriak jó szereplése volt a főiskolai síbajnokság meglepetése

Nagy siker jegyében zajlott le a MEFSOK által rendezett 1942. évi főiskolai síbajnokság. A versenyek már szombaton megkezdődtek és három napig tartottak és azon nagy mezőnnyel felvonult a teljes magyar főiskolás gárda. Az egyes számok minden fennakadás nélkül követték egymást, ami a kiválóan működő versenyrendezőség érdeme.

Megjelent a versenyen vitéz Tárczay-Feliczides Román dr. miniszteri osztályfőnök, a Társadalmi Sport vezetője, Palkovich Géza dr. miniszteri tanácsos és Rajczy Imre dr., a MEFSOK vezető főtitkára.

A versenyt szép időben, kiváló havon tartották, és mint várható volt, legnagyobb részben Műegyetemisták foglalták el az első helyeket. Külön ki kell emelni Szikla, Jobbágy és Libik teljesítményét, akik már nemzetközi nívón mozognak.

Jó teljesítményt láttunk a BEAC-ista Székelytől, kár, hogy nincs leigazolva a MEFSOK-nál, így eredményét semmisnek fogják tekinteni. Futásban Kiss (képzőművész), valamint a LASE csapata szerepelt elől, nem hiába a katonai járőrversenyek, nagy rutinjuk van ebben a számban az aksoknak.

A háromnapos főiskolai síversenyen tizenötös létszámmal képviseltette magát a visszatért Erdély. Egy kolozsvári kislány és tizennégy fiú jött Pestre, hogy tanuljanak. Szerényen jöttek, hiszen fiatal klub a KEAC, azonban eredményeik minden várakozást felülmúltak.

Ha a csapatversenyekben nem is értek el első helyet, - mivel ellenfeleik közölt a nemzetközi rutinnal rendelkező MAFC ós BEAC is ott volt szereplésük új színt hozott a főiskolai versenyekre. Megjelent a vidék, amelynek feltörése rövidesen még jobban tért fog nyerni.

Mint indítót, verseny közben fogjuk el a kolozsváriak vezetőjét, Kovács Béla testnevelési tanárt, hogy szóljon néhány szót csapatáról.

- Végtelenül örülök, hogy magyar főiskolai versenyen vehettem részt csapatommal. Nagyon készültünk, Óradnán egy hétig együtt edzett a csapat a verseny előtt, azt hiszem, az eredmény nem rossz. A kis Kovács Kató, ha egy pici szerencséje van, megnyerhette volna a lesiklást és ezzel együtt az alpesi összetettet is.

- Paulinyi jól futott, hiszen csak Kiss és Jobbágy előzte meg. Ugrásban harmadik és hatodik helyet foglalta el KEAC-ista, bár legjobb emberem az első napon megsérült. Összevéve, nem fogok szégyenkezve hazamenni kincsem Kolozsvárra.


Bent a menedékházban találjuk a kolozsváriak üdvöskéjét. Kovács Katót. Mosolyogva, szinte félénken válaszol kérdésünkre.

- Idén kerültem az egyetemre, mint bölcsészhallgató, de már hat éve a KEAC tagja vagyok. Romániában csak egy versenyen vettem részt, azt meg is nyertem. A főiskolai bajnokságon ilyen előkelő helyre nem számítottam. Most vagyok először Pesten, nagy versenyen most indultam először.

- Nagyon készültem, én is voltam Óradnán, sokat foglalkozott velem Kovács tanár úr, ami sokban hozzájárult jó szereplésemhez. Örülök sikeremnek, azonban elsősorban annak örülök, hogy a kolozsváriak jól szerepeltek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sziklai Péter (MAFC) a főiskolások lesikló bajnoka Libik (MAFC), a műlesiklóbajnok Méray Horváth R. (PEAC) a síugróbajnok Kovács Kató a kolozsváriak üdvöskéje
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Döntetlenül végződött a Magyar Kupa döntője Döntetlenül végződött a Magyar Kupa döntője
Nagyszerű labdarúgó idő, hatalmas tömeg, remek küzdelem. Ez adta a...
A kétlelkü Oroszország A kétlelkü Oroszország
Íme: megint a játék. "A cselszövő, a ki vele a világot meglepte" és...
A Tisza-völgy lecsapolásának kérdése A Tisza-völgy lecsapolásának kérdése
A Tisza völgyéhez Pest és Csongrád vármegyék területéből mintegy 186...
Orrunk és az emésztés
Az orr az emberi test eme legkiemelkedőbb szerve, mintha arra volna...
A bombázás utáni Róma képe A bombázás utáni Róma képe
A Magyar Távirati Iroda római munkatársa a bombázás utáni életéről a...
A déli sark felfedezése A déli sark felfedezése
A mindennapi élet szürkeségén, bajain és kétes örömein egyelőre vajmi...
Kossuth Ferencz a kisiparért Kossuth Ferencz a kisiparért
A kereskedelmi miniszteriumban most készültek el a kisipar...
A tragikus szülés A tragikus szülés
André Gide újabb naplójegyzeteit (1932-35) olvasom elragadtatva és...
Jeffries-Johnson nehézsúlyú match Los_Angelosban Jeffries-Johnson nehézsúlyú match Los_Angelosban
New-York felhőkarcolói között ma alig van népszerübb és általánosabb...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98