Dtum
Login with Facebookk
1942 | Január

A MAC nyerte a Bély-Demény vándordíjas versenyt

A síszezon egyik legérdekesebb versenye volt a BBTE által rendezett Bély-Demény vándordíjas sí küzdelem. Itt a fiatalokon kívül elindulnak az öreg bajnokok Belloni Gyula és Kiss János is. A táv mintegy 2x7 kilométeres kör. Már az első kör után számolgatják az elért időeredményeket, Hulényi Miklós ragadta magához a vezetést.

Ezt megőrizte a második körben is és a végén is ő maradt a győztes. Az eredményszámításnál derült csak ki, hogy milyen hatalmas fölénnyel nyert a MAC. Övék az első, a második, a negyedik hely. A két „öreg”: Belloni a síkapitány 13. helyen. Kiss János pedig a 15. helyen köt ki.

Hulényi néhány másodperccel megelőzi Dezső doktort, Harangvölgyi a negyedik, Váradi a nyolcadik és Németberta a kilencedik. Időeseményünk 7 óra 46 p. 49 mp. A BBTE-ből Várszegi futott legjobban, ő hatodik lett. A BBTE csapatának ideje: 8 óra 21 p. 57 mp. Harmadik a Postás csapata lett.

A futóverseny részletes eredménye:
1. Hulényi (MAC) 1:03:56 mp., 2. Dezső dr. (MAC) 1:04.19 mp., 3. Berecz (Postás) 1:04.41 mp., 4. Harangvölgyi (MAC) 1:05.03 mp., 5. Kővári (BSZKRT) 6. Várszegi (BBTE) 7. Enyedi (PSE) 8. Váradi (MAC) 9. Németberta (MAC) 10. Mucsi (Postás)

Az ifjúságiak 10 kilométeres távon csaptak össze. Eredmény: 1. Agárdi (GSE) 57.10 mp., 2. Rieth Mihály (TSE) 1:03.43 mp., 3. Méray-Horváth (MAFC) 1:03.58 mp.

A viadal után Belloni síkapitány ezeket mondotta:
- Szép küzdelmet vívtak a fiúk, alig van különbség közöttük, ma egyik, holnap a másik győz, ez pedig az általános fejlődés jele. Valamikor régen Csekei, aztán jómagam bizony fölényesen nyertünk minden síversenyt. Általában azok voltak elől, akik részt vettek már a németországi edzőtáborozáson is, érdemes korán kezdeni a gyakorlást. Hulényi nagyon szép stílusban futott.

Délután az UTE ugróversenyével avatták fel a megnagyobbított ugrósáncot. Azelőtt 14 méter magas volt a sánc, most 23-ra emelték fel. A régin a legjobb eredmény Birger Ruud világbajnok 34 méteres ugrása volt. Most ezt Szatmáry Aba és Regős Ferenc alaposan túlszárnyalta. Mindkettőnek 38 méter volt a legnagyobb ugrása. Ez az új sáncrekord.

Az ugróversenyen Szatmáry Aba (BEAC) diadalmaskodott 37.5 és 38 méteres ugrásokkal 221.4 ponttal. 2. Regős Ferenc (GSE) 38 és 36 m., 215.5 pont. 3. Ványa (UTE) 28.5 és 33.5 m., 207.8 pont. 4. Darabos (PSE) 5. Szalai (BBTE) 6. Emődi (BBTE) Ifjúsági versenyben a 16 esztendős Heimrich Ferenc (KISOK) volt az első 28 és 30 méteres ugrásokkal, 202.2 ponttal. 2. Mayer (PSE) 196.4 pont. 3. Gyuris (KISOK) 156.4 pont.

Tatár István a verseny után a megnagyobbított ugrósáncnak örült.
- Nagyszerűen sikerült a megnagyobbítás. Szellős, levegős lett a sánc és ezen nemcsak tanulni lehet, hanem komoly eredményt is el lehet érni. Hasonlít a külföldi sáncokhoz. A fiúk pompásan ugrottak, pedig a hóesés zavarta őket. Ami a futóversenyeket illeti, annyit mondhatok, hogy gyönyörű verseny volt, és mint a BBTE síszakosztályának vezetője, őszinte szívvel gratulálok a MAC pompás győzelméhez.

Regős formában van, a verseny után 42 métert ugrott. Kozma a rendező egyesület versenyzője nem indult. Szigeti Imrével egyetemben pompás rendezőnek bizonyult.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Szatmári Aba új sáncrekorddal nyerte a síugrást Ványa Pál, a síugróverseny 3. helyzettje Hulényi MAC, a futóverseny győztese a célban Hulényi és Belloni szövetségi kapitány
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Szobrok – falun. Szobrok – falun.
Szobrok – falun. A mai szobor – az olyan, a melyet...
Csehszlovákiát! Csehszlovákiát!
A csehszlovák gondolat új tartalommal telítődött a világháború alatt....
Az „Isteni szél” Tokióból Londonba viharzott Az „Isteni szél” Tokióból Londonba viharzott
Ki ne emlékeznék arra a legendás szőke fiatalemberre, ki kissé...
Ételmelegités Izlandban Ételmelegités Izlandban
Izland szigetén, mint tudjuk, igen sok melegforrás van, a melyek a...
Babits-Kósa előadóest Babits-Kósa előadóest
Az alkotó szellem az esztétikai élvezeteknek is más formáját ismeri,...
Nagy Endre - Ujházi Ede arcképe Nagy Endre - Ujházi Ede arcképe
Magas, nehéztestű ember volt, aránylag kurta, befelé görbülő...
Visszapillantás az elmult esztendőre Visszapillantás az elmult esztendőre
Isten jóvoltából megint átléptünk egyik esztendőből a másikba. De az...
Hóra egyedül indult a 30 km-es gyalogló bajnokságban Hóra egyedül indult a 30 km-es gyalogló bajnokságban
Vasárnap délelőtt 9 órára volt kitűzve Magyarország 30 km-es gyalogló...
Megszerezzük a román búzakontingenst? Megszerezzük a román búzakontingenst?
A magyar gabonaexport szempontjából is nagy jelentősége van a londoni...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98