Dtum
Login with Facebookk
1942 | Január

Törökországi viszonylatban igen jó eredményeket produkált a Vöneki Imre export-import cég

Export-import szakkörökben különleges figyelmet fordítanak azoknak a szakmai vállalatoknak a munkásságára, amelyek balkáni és török relációban egyengetik a magyar áru útját és ugyanebből az érdekszférából egészítik ki bevitelüket a hasznos és szükséges cikkek egész sorával. Ebben a vonatkozásban érdeklődést keltettek Vöneki Imre export-import vállalatának eredményei. Vöneki Imrét jól ismerik szakmai és hivatalos körökben, mert tevékenységével a feltörekvő keresztény magyar kereskedő-generáció üzleti rátermettségének és sokoldalúságának újabb alapos bizonyítékát adta.

Vöneki Imre néhány évvel ezelőtt kezdte üzleti pályafutását.

Műszaki vállalatot alapított, ezt kifejlesztette, majd a Katona József-utca 2/d számú házban új irodahelyiségekbe költözött. Exportmunkássága tulnyomórészt Törökország felé irányult, ahol igen komoly összeköttetésekkel rendelkezik. Az isztambuli Hellux export-importvállalattal közös megállapodás értelmében a budapesti cég intézi a Hellux magyar vonatkozású ügyeit, a jól bevezetett Hellux pedig a törökországi ügyletek lebonyolításában müködik közre.

Törökországba irányuló exportunk keretében Vöneki Imre elsősorban műszaki cikkekre vetette a fősúlyt,
de a mozgékonyságával, leleményességével hamarosan más cikkekre is kiterjesztette üzleti összeköttetésének a kereteit. A többi között ő szervezte meg és fejlesztette ki egy látszólag érdektelen, valójában igen fontos produktumnak, a cipőfaszegnek Magyarországról való kivitelét. Magyarországon ezidőszerint összesen négy cipőfaszeg-készítő üzem működik. A fiatal exportőr nemcsak a készáru kivitelére szorítkozott, hanem intézi a szükséges nyersanyag beszerzését és importálja az áru feldolgozására szükséges külföldi gépeket is.

A befogadó török piacon a Hellux gondoskodott az áru elhelyezéséről és a további rendelések biztosításáról.
A török piac eredményes beszervezésének egy-egy állomása a papírszalvéta, írótoll, fogvájó, önborotvapenge, fogkefe, hajfésű, gyerekkocsi exportok sikeres lebonyolítása. A török állami vasgyár bányaberendezési tárgyakkal való felszerelése, áramszámlálógépek és elektromos eszközök nagyobb tételben történt kiszállítása is a Vöneki Imre cég exporttevékenysége révén valósult meg. Értesülésünk szerint most folyik a tárgyalás illetékes török tényezőkkel olyan elektromos erőműtelep exportjáról, amelyet teljes egészében, az utolsó csavarig, a magyar ipar készítene.

A bulgár exportban is érdekeltséget vállal
a Vöneki cég: a tárgyalás már javában folyik.

Import szempontjából is igen kiterjedt, kvantitatív és kvalitatív szempontból egyaránt kedvező eredményeket sikerült elérnie az új vállalatnak.
Értékes, iparunk szempontjából sokszor nélkülözhetetlen nyersanyagokat importál a vállalat kompenzációs alapon Franciaországból, Svájcból. Az új, de máris előnyösen ismert, életerős vállalat, – mint objektíven megállapítható, – érdemes üzleti munkássága keretében eredményesen szolgálja azokat a közérdekű szempontokat is, amelyek nemzetgazdaságunk mai körülményei között megkülönböztetett fontosságúak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98