Dtum
Login with Facebookk
1942 | Június

Nagyszerű eredmények a Speidl Zoltán vándordíjas atlétikai versenyen

Nagy küzdelem után, 26 ponttal a MAFC nyerte a versenyt

Ötszáz néző előtt, óriási hőségben rendezte a MAFC, a BEAC-stadionban harmadízben a világháborúban hősi halált halt Speidl Zoltán emlékére vándordíjas atlétikai versenyét.

A versenyen megjelent Karafiáth Jenő dr. ny. miniszter, a régi BEAC-gárda tagja is, aki a verseny után Speidl Zoltán érdemeit méltatva nyújtotta át a győztes Műegyetem csapatának a vándordíjat és az egyes számok győzteseinek az érmeket.

A két patinás magyar főiskolai egyesület által már hagyományossá vált nagyszerű küzdelem ezúttal megint a Műegyetem győzelmét eredményezte.

Egyénileg a nap legkiválóbb eredményét Madas (MAFC) érte el, aki 180 cm-rel nyerte a magasugrást. Az idei versenyévadban ez az első eset, hogy magyar ugró 180 cm fölé került. Madas nagyszerű formában van, kár, hogy nem ugrott tovább, mivel még 100 méteren is kellett futnia. Ezt a számot is ő nyerte 11.3 mp-cel.

400 méteren Balázs (MAFC) különleges képességekkel rendelkezik. 51.9 mp-es ideje és még inkább könnyed és szép stílusú futása nagy reményekre jogosítja. Rövidesen hallani fogunk róla nagyobb versenyeken is.

Középtávon nagy versengés folyik Rajcsányi (BEAC) és Lugossy (MAFC) között. Mindkét futó igen tehetséges. Mindketten már a „Magyar Jövő” keret tagjai.

110-es gáton Görög dr. 15.8 mp-cel fölényes győzelmet aratott. Súlydobásban Ábrahám dr.-ról nemcsak mi állapítjuk meg, hogy nagy jövő előtt áll.

A két „Szomszédvár” küzdelme szép, nemes és nem utolsósorban nívós versenyt eredményezett. Láthatjuk tehát, hogy a magyar főiskolai sport elindult a haladás útján fölfelé, a rendezés is hibátlan volt. csupán a nagy közönség hiányzott.

Egy ilyen nagyszabású főiskolai versenyen nem 400-500 embernek kellene megjelenni, hanem több ezernek. Miért nem támogatja jobban elsősorban a főiskolai ifjúság saját versenyeit? Másodsorban pedig felhívjuk a középiskolás diákságot, ne restelljen kimenni egy ilyen nagyszabású főiskolai küzdelemre. Az ő biztatásukra nagy szükség van!

Szép eredményt csak akkor lehet elérni ha biztatjuk a versenyzőt. Ne csak a szép eredmény lelkesítsen bennünket, hanem mi lelkesítsük versenyzőinket, a kiváló eredmények elérésére.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A 100 m-es síkfutás mezőnye a cél előtt Madas (MAFC) a 180 cm-es magasság felett
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98