Dtum
Login with Facebookk
1942 | Május

Nagy küzdelem az olasz-magyar teniszmérkőzésen

Esőre hajló borús időben kezdték a magyar-olasz Róma Kupáért folyó teniszmérkőzés harmadik napi küzdelmeit. A tribünökön mintegy 2500 néző előtt a feketehajú, széles vállú Bossi és a nyurga újpesti fiú, Katona, kezdték a játékot.

Az első játszma az olasz 6:3 arányú vezetésével végződött. Katona azonban egyszeriben visszaadta a kölcsönt, a következő játszmában ő diadalmaskodott 6:2-ra. Ettől fogva kiegyenlített küzdelem folyt.

A harmadik játszmát Katona nyerte 9:7 arányban, a negyedik játszmában még jobban belefeküdt és 5:2-es vezetésre tett szert, meccslabdája is volt, ezt azonban nem sikerült neki megjátszania, úgyhogy az olasz kiegyenlített, sőt vezetéshez is jutott.

Fej-fej mellett haladtak, míg végre 12:10 arányban a magyar fiúnak sikerült megnyerni az utolsó játszmát és ezzel a mérkőzést is. 3:2-re csökkentettük az olaszok előző napi vezetését.

Most megérkezett a Kormányzó Úr is hitvesével az olasz követ kíséretében. A díszpáholyban foglalt helyet Bartha Károly honvédelmi miniszter is. Az ő jelenlétükben kezdődött az utolsó összecsapás Asbóth és a fiumei Cucelli között.

Kisütött a nap. Az első két játékot Cucelli nyerte. Aztán Asbóth következett, 4:2-re vezetett, de az olasz se hagyta magát. Hol ő, hol Asbóth jutott vezetéshez. Az első játszma Cucelli 7:5 győzelmével végződött, a másodikban is simán nyert 6:2-re. Különösen a hálójátékánál volt jó az olasz fiú.

Most azonban feltámadt Asbóth és a harmadik játszma az ő diadalát hozta 6:2 arányban. Most tíz perc szünet következett. Az olasz-magyar teniszmérkőzés 3:3 arányban döntetlenül végződött. Asbóth legyőzte Cucellit.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jelenet a győzelmet hozó Gábory, Katona - Bossi, Quintavalle páros mérkőzésről Katona Zoltán játék közben A főméltóságú kormányzói pár Puesecs a nézőtéren figyeli a mérkőzést
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98