Dtum
Login with Facebookk
1942 | Március

Szolnoki MÁV – Újpest 2:1 (1:0)

Megyeri-út – 6000 néző – Játékvezető: Kékesi.
A fiatal vidéki „csikó-csapat”, amely már nem egyszer vitt nagy bravúrokat végbe, vasárnapi győzelmét is teljesen megérdemelte pompás játékával. Az Újpest már ott hibázta el a dolgot, hogy csatársorába a fiatal Győrvárit állította be, aki az ilyen nagy „derbi”-jellegű mérkőzésekre még nem érett meg.

Emellett az újpesti csatársor legfőbb erősségét. Zsengellért a szolnoki Szücs olyan tökéletesen semlegesítette, hogy ilyen nagy hátrányt már nem bírt el az újpesti együttes.

Nagyszerű iramban kezdődött a játék, különösen a Szolnok támadott sokat az első negyedórában. Az Újpest csak a 30. percben jutott az első jó helyzethez, de Zsengellér túl kényelmesen akarta megoldani a nehéz feladatot. Négy perc múlva remekül gördülő szolnoki támadásból Kolláth megszervezte a vezetést. 1:0.

Az újpestiek a sikertelenség miatt változtattak a csatársor összeállításán. Zsengellér ment a szélre és Ádám lett a középcsatár. Eredményt azonban így sem tudtak elérni. Sűrű hóhullásban indult a második félidő. Ebben a játékrészben már inkább a Szolnok játszott kisebb szerepet, de gólt mégis a Szolnok ért el Laborc révén. 2:0.

Az újpestiek a sok támadás ellenére is egyetlen góljukat csak tizenegyesből szerezték: a 10. percben a szolnoki védők feleslegesen elgáncsolták Ádámot, aki nem is volt tulajdonképpen gólhelyzetben. A megítélt tizenegyest Nagymarosi értékesítette. 2:1.

A mérkőzés utolsó tíz percében a hazai csapat hatalmas ostromot indított a kiegyenlítő gólért, ez azonban megtört a sziklaszilárd szolnoki védelmen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az újpestet verő Szolnoki MÁV csapata - Fazekas, Nagy, Kororm, Kolláth, Laborcz, Csabai, Selmeczi, Szűcs, Horváth, Kispéter, Szántó Nagymarosi 11-esből belövi az Újpest egyetlen gólját Korom beadásából Kármán és Balogh II. között Kolláth mintaszerű gólt lő Laborcz szerezte meg a szolnokiak győztes gólját Szűcs (Szolnoki MÁV)
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98