Dtum
Login with Facebookk
1941 | November

Újpest – WMFC 4:1 (4:0)

Sima újpesti győzelem – Zsengellér nagy játékával és egy szerencsétlen lábtöréssel

Lépésben nyert az Újpest, - ez volt a mérkőzés meglepetése. Legalább is azok előtt, akik nem akartak tudomást venni a WMFC formahanyatlásáról. Ezzel az Újpest az élre került, míg a csepeli csapat, - amely a Ferencváros elleni mérkőzésen futott formája tetőfokára és azóta fokozatosan visszaesett – mögéje került.

A mérkőzés örvendetes jelensége az Újpest nagy játékkedve és a betegségből felépült Zsengellér remek irányítása mellett szárnyakat nyert a csatársor ötletes és szép kombinációkkal keresztülvitt támadássorozata volt.

Ezzel szemben rendkívül lehangolta a közönséget a különben sima és izgalommentes mérkőzés utolsó perceiben előfordult szerencsétlen baleset, amelynek Aknavölgyi, az újpestiek kapusa esett áldozatul.

Az Újpest pompás napot fogott ki. Az egész csapat játékát valami különös lelkesedés itatta át, a csatársor szebbnél szebb akciókkal szerzett a közönségnek fenntartás nélküli sportélvezetet. A fedezetek hibátlanul végezték a rájuk bízott feladatot, a közvetlen védelem pedig akkor nyújtott különösen elsőrangú teljesítményt, amikor a második félidőben négygólos hátránnyal induló csepeliek sorozatos támadásba lendültek.

Egyénileg szinte senki sem lehet Zsengelléren kívül kiemelni, az újpesti középcsatár azonban zseniális labdaművészetével, nagyszerű irányítókészségével és szokatlan játékkedvével legjobb napjaira emlékeztetett. Szusza nem játszott ugyan válogatott formában, kapásból lőtt gólja azonban valóságos futball-attrakció volt.

A csepeli WMFC letört csapat benyomását keltette és csak a közvetlen védelme állotta meg a helyét, az is csak akkor, amikor Olajkárt szünet után a csatársorból – ahol semmit se produkált – visszavonták középhátvédnek.

Dudás nagyon sokat dolgozott, eredményesebben azonban inkább a csatársorban szerepelt, amikor az első félidőben teljesen elhanyagolt Pintért, a támadás egyetlen akcióképes csatárát sokszor hozta támadásba. Ebből a csatárötösből – amelyben Szabadkai nem tudta összefogni a szárnyakat – feltűnően hiányzott Jäger. Marosvári „bombái” üresen puffogtak és mellette a jobbszélső szinte ki volt kapcsolva a játékból.

A lilák játszi könnyedséggel szerezték meg góljaikat és félidőben 4:0-ra vezettek, amin a csepeliek csak egy góllal tudtak javítani. Már a vége felé járt a mérkőzés, amikor a csepeliek lesből indult támadását a bíró lefújta, a sípjelzést azonban aligha hallották a játékosok, mert az akció tovább folyt.

Aknavölgyi rávetette magát a labdára és a közelharcban érte őt Szabadkai szerencsétlen rúgása. A kapus összeesett és a mentőknek kellett őt elszállítani. Mint a sportszanatóriumban megállapították, a bal lábán sípcsonttörést szenvedett s a főorvos szerint legalább három hónapig fog tartani a gyógyulása.

Az eset annál kritikusabb, mert Aknavölgyi az egész mérkőzés folyamán alig kapott veszélyes labdát és olyankor érte utol a szerencsétlenség, amikor a játéknak tulajdonképpen szünetelni kellett volna. Harangozó játékvezető, – aki különben nagyon rossz napot fogott ki – észrevehette volna, hogy a játék a sípjelzés ellenére tovább folyik és újabb éles sípjelzéssel megakadályozhatta volna a szerencsétlenséget.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Ádám ráijesztett Dósay kapusra Zsengellér nagy gólja - Szalay, Dósay, Szusza, Ádám, Zsengellér Az újpest labdarúgócsapata - Aknavölgyi, Ádám, Kalocsay dr., Győrváry, Nagymarosi, Balogh II., Kálmán, Szusza, Mészáros, Bíró, Zsengellér
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Anglia erősen közeledik a francia állásponthoz Anglia erősen közeledik a francia állásponthoz
Az angol közvélemény külső hatásokra a cselekményre nem reagál olyan...
73:54 arányban megnyertük a magyar-osztrák atlétikai versenyt 73:54 arányban megnyertük a magyar-osztrák atlétikai versenyt
A MÁV hatalmas sporttelepén díszes külsőségek között rendezték meg a...
Hogyan teleltessük állatainkat? Hogyan teleltessük állatainkat?
Erről a minden gazdát közelről érdeklő kérdésről a következőket írja...
Egy óra a magyar ipar műhelyében Egy óra a magyar ipar műhelyében
Az Országos Autószakértő Bizottság szemléi során a közelmultban...
Bakonyi sváb gyerek az agitátorképzőn Bakonyi sváb gyerek az agitátorképzőn
Harmadik napja vagyok Városföldön, a tündérszép bakonyi sváb faluban...
A szende Tündéről kiderült, hogy rendőri felügyelet alatt áll, mert...
Néhány nap mulva újítja fel a Nemzeti Színház Vörösmarty Mihály...
Sebesültápolás Sebesültápolás
Háboruban a sebesültápolást egy óriási, minden részletében pontosan...
Telefon a harctéren Telefon a harctéren
A modern hadvezér benn ül a szobájában a hadiszálláson. Előtte...
Bravúros detektívmunka után vasárnap egy kis veszprémmegyei faluban kézrekerült a rendőr-merénylet másik tettese is Bravúros detektívmunka után vasárnap egy kis veszprémmegyei faluban...
Hat napig tartó szakadatlan nyomozás után vasárnap teljes siker...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98