Dtum
Login with Facebookk
1943 | Április

Nyolcadszor is Kelen nyerte a nagy mezei bajnokságot

Borongós időben, fergeteges szélben tartották meg Megyeren az idei mezei futóbajnokságokat. A háborús idők ellenére soha nem látott hatalmas mezőnyök indultak minden számban, alig lehetett a befutó versenyzőket két kötél közé terelni, hogy így le tudják számolni a helyezések sorrendjét. Örvendetes és a jövőre nézve biztató jelnek tekinthetjük, hogy főleg az ifjúsági indulók között sok a vidéki.

A versenyzők a kora reggeli óráktól sűrű csoportokban indultak ki Megyerre. Sok őszülő hajú, de fiatalos járású veterán is lassan sétált kis táskájával a lóversenytér felé. A legidősebb induló Csekey Gyula volt a BBTE „b” csapatában. 46 éves létére frissen futotta végig a 10 km-es távot.

Csekey kérdésünkre a következőket mondotta:
- 20 évvel ezelőtt nyertem mezei bajnokságot, mint a Csillaghegyi MOVE futója. Azóta sok idő telt el, igazán nem gondoltam volna, hogy 20 évig is versenyezni fogok. Futó tréningem ugyan nincs, de egész télen át síeltem és ez elég edzés arra, hogy felvegyem a harcot a futtatókkal.

Az ifjúsági mezőnyben a vidékiek győzedelmeskedtek. A Salgótarjáni S. E. ifjai társas gépkocsival jöttek a verseny színhelyére és győzelmükkel ki is érdemelték a pesti kirándulást. A bajnok Szegedi Testvériség (9 p 23.8 mp) végig vezetett s utána 10 méterrel Feledi, a salgótarjániak futója tartotta előnyét (9:29.8) a mezőny többi tagjai felett. Pintér, a Testvériség futója a két elsőtől jóval hátrább 9 p 47.2 mp-es eredményt ért el.

A 4000 méteres felnőtt verseny a meglepetések jegyében zajlott le Az első körben az UTE futói voltak elől és a hajrában mégis csak Híres jeleskedett. Győztes ideje 12 p 12 mp. Meglepetés a budapesti leventék kitűnő hosszútávfutójának, Garaminak második helyezése (12 p 23.8 mp) a katonaságtól nem régen hazatért Iglói MAC (12 p 24 mp) előtt. Jó küzdelem volt. A csapatban a griff madarasok győztek a Testvériség és az UTE előtt.

A 10.000 méteres győzelemre sokan pályáztak, Kelentől azonban nem lehetett elvenni a bajnokság címét. Sorrendben nyolcadszor nyerte meg ezúttal a bajnokságot (32 p 28 mp). Németh Bélával végig igen nagy küzdelmet vívott. A két futó mögött szorosan Kővári, a TSE versenyzője. Kelen vállalta a táv végigvezetését, ami nem volt kis teljesítmény a viharszerű szélben.

A célbafutás után Kelen Jánost, a felesége és a szurkolók karjai közül alig lehetett kiszabadítani. Megkérdeztük, mit érzett a versenyben:
- Az lebegett a szemem előtt a nyugtalanul töltött éjszaka után, hogy győzelmeim sorozatát nem szabad megszakítanom. Ez sikerült és ezért végtelenül boldog vagyok. Nem hittem volna, hogy Németh Béla ilyen erős és szívós ellenfél lesz. Ott volt a nyomunkban Kővári is. Meglepett Szabó Miklós kiválása a mezőnyből. Végig a legsportszerűbb küzdelmet vívtuk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Kelen János (BBTE) nyolcadszor is megnyerte a mezei bajnokságot. Mögötte Németh Béla (MAC) fut A BBTE 10 km-es mezei bajnokcsapata - Kelen, Lendvai, Hagymási, Sajtos, Szilágyi
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Két új francia színdarab Két új francia színdarab
Két boldog ember. A kultúra tetőpontján élnek. Olyan fajtából valók,...
A szentendrei művésztelep kiállítása A szentendrei művésztelep kiállítása
Nagybánya elvesztése óta művésztelepeink kétszeres figyelmet és...
A makói kiállítás A makói kiállítás
A nagy kiállítások helyét nálunk is a kisebb vidéki kiállítások...
Karácsony előtt avatják doktorrá Ottó királyfit Karácsony előtt avatják doktorrá Ottó királyfit
Ottó királyfi, aki november 20-án ünnepli huszonkettedik...
Megint szabad a halat késsel enni Megint szabad a halat késsel enni
Néhány nap óta egy húsos, testes, fölötte kívánatos női akt virít le...
Üstökösbabonák Üstökösbabonák
Az üstökösöket rendkivüli alakjuk s feltünésük hirtelensége miatt a...
Az albán forradalom Az albán forradalom
Véres harczok folynak mostanában a törökök és a függetlenségükért...
Mi kell a röntgenlátáshoz? Mi kell a röntgenlátáshoz?
Amikor vagy negyven évvel ezelőtt Röntgen felfedezéséről elterjedt a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98