Dtum
Login with Facebookk
1943 | Augusztus

Gyenge játékkal is biztosan nyert a Ferencváros

Ferencváros – Törekvés 5:1 (3:1)

Megszokott dolog már, hogy a Szent István Kupamérkőzésekkor húszezres tömeg bandukol ki a kellemes nyári estében a Latorca-utcába. Ez a szombat este sem maradhatott el, hisz a legnépszerűbb magyar csapat, a Ferencváros játszik.

Érdekes az előmérkőzés is: a közönség sokat tapsol a jól megtermett magyaróvári leventéknek, akik az országos bajnoki címért vívott küzdelemben nagyszerű csatában gyűrik maguk alá a Szegedi Vasutasok ifjúsági csapatát. A félidőben még a szegediek vezetnek 2:0 arányban, a második félidő vége felé 3:3 állásnál a magyaróvári kapust kiállítják.

A magyaróvári fiúk azonban nem hagyják magukat, 10 emberrel, tartalékkapussal is keményen küzdenek és szép játék után 5:3 arányban aratnak megérdemelt győzelmet.

Kifutnak a csapatok. A Ferencváros összeállítására kíváncsi a közönség. Polgár a hátvéd, a szegedi Lakat jobbfedezet, a csatársornak az az érdekeltsége, hogy Finta játszik a balszélső helyén. A két összekötő Kiss és Sárosi dr., a középcsatár Onódi, Sipos a jobbszélső.

Két villámgyors Onódi-gól

Tapogatózva indul a játék, lassan szövődnek az akciók. A 11. percben a Törekvés középhátvéde, Kun hibázik. Onódi villámgyorsan ott terem és a hálóba lövi a labdát. 1:0. A 18. percben ugyancsak az aprótermetű középcsatár eredményes. Átemeli a kifutó kapuson a labdát, amely azután az üres hálába hull. 2:0.

Két perc múlva újra Fradi-gól esik. Most Sárosi dr. a gólszerző. A balösszekötő ravaszul ívelt labdáját Kiss, a kapus csak érinteni tudta. 3:0 Néhány Törekvés-játékos tiltakozóan emeli fel a kezét. Bizony, lesgyanús volt a helyzet.

Parázs Törekvés-támadás a válasz, de a csatárok lövése az alsó kapufán csattan. Két eredménytelen Fradi-roham: az egyik lövést Kiss védi, a másik mellé megy, aztán a Törekvés vezet gyors támadást. Dérire ketten is vigyáznak, ő azonban átküzdi magát, hiába igyekszik elnyomni a Fradi-védelem, erős lövését eltéríti ugyan a hátvéd lába az irányából, de a labda így is az ellenkező sarokba esik. 3:1.

Újabb gólszerzési alkalma van a Törekvésnek. Kristóf tisztán áll a tizenhatos vonalon, de kapu mellé lövi a labdát. A játék nem mozog magas színvonalon, különösen a védelmek bizonytalankodnak. Sárosi Béla jó átadását a bátyja fölé lövi, majd Sipos beadását Onódi fejelné kapura, de a kapus leüti a labdát.

Majd Onódi tör ki, elbukik ő is, a hátvéd is, a csatár bukdácsolva is lő, lövése azonban hat méterről is mellé megy. 37. percben járunk: Rudassal valami baj van. Összezsugorodva sántikál a pályán, térdét tapogatja, néhány perc múlva azonban tovább játszik. Sárosi dr. lő közelről nehéz szögből. Sarokrúgás. Eredménytelen. Két Törekvés csatár lövése száll el a kapu mellett és vége is a félidőnek.

II. félidő: Még két Fradi-gól, más semmi…

Fradi-támadásokkal indul a játék, a 4. percben Lakat átadását Sárosi Béla 25 méterről szörnyű erejű lövéssel bombázza pont a kapuléc alá. 4:1. Vastaps a jutalom!

A Törekvés is rohamoz, de Csikós idejében üti le a Törekvés csatárok fejéről a labdát. 12. perc: Sipos kap jó labdát, rohan a gyorslábú szélső, lemaradnak a hátvédek. Kifut a kapus, vetődik, de Sipos valósággal a fekvő kapus hátán át táncoltatja a kapuba a labdát. 5:1.

Néhány perc keménnyé válik a küzdelem, a közönség tüntet egy-egy veszélyesebb összeütközés után. Aztán ellaposodik a játék. Néha villan fel csak egy-egy jó mozzanat: a Fradi kapuja előtt Déri ügyeskedik, a másik oldalon két Sárosi Béla – bomba zúg mellé.

A Törekvés kapusa, Kiss igyekszik jóvátenni első félidőbeli gyengébb védéseit! Sárosi Béla lövését védi, majd Sipos bombáját teszi ártalmatlanná, aztán Onódi fejesét üti ki. Komolyabb esemény már nem is történik.

A mérkőzés végén beszélgettünk Sárosi doktorral. Szinte mentegetőzve mondotta, hogy ezúttal nem játszottak jól, látszik, hogy még az idény elején vannak. A csapat csak annyit adott ki magából, amennyi a győzelemhez szükséges volt, de lesz ez még jobban is.

Nekünk is ez a véleményük. A Ferencváros nem sokat mutatott, de a gyenge Törekvés legyőzése így sem okozott különösebb gondot. Valahogy ernyedten játszott a csapat, sokat tologatták a labdát értelmetlenül a játékosok. Csak a csatársornak volt néhány jó pillanata, Onódit, a gyorslábú apró középcsatárt és Sipost emelhetjük ki. Finta sokat dolgozik, de minden megmozdulása balszerencsés.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98