Dtum
Login with Facebookk
1943 | December

Szurkáló fiatalemberek garázdálkodnak éjszaka a főváros utcáin

Két halálos áldozata van a szurkálásnak

Vasárnapra virradó éjjel a fővárosban több sulyos szurkálás történt, amelynek két halálos áldozata is van. Az éjszaka féltizenkettő tájban Kókai István műszaki rajzoló és Demján András mérnök a 42 -es villamossal utaztak a Nagyváradi- tér felé és már a villamoson feltűnt nekik két fiatalember, akik egymást Cimbi-nek szólították és tulhangosan viselkedtek.

A három utas a Nagyvárad- téren szállt le a villamosról, de leszállott a két ismeretlen fiatalember is, s alig tettek néhány lépést, hátulról megtámadták Kókai Istvánt, megütötték, majd dulakodásközben kést rántottak és Kókai Istvánt a veséjén, Demján Andrást a kezefején, Németh Lajost pedig a jobb combján megszurták s utána elmenekültek.

A járókelők kihívták a mentőket, akik a sérülteket kórházba vitték, de Német Lajoson már nem lehetett segíteni, a szurás a combján az ütőeret vágta át és a műtőasztalon meghalt.

A két fiatalember a szurkálás után, mint később kiderült, az Üllői - ut és az Orczy - ut között megtámadta Mihályi Béla és Pilicze Mihály magántisztviselőket is, őket is összeszurkálták s utána elszaladtak. Ezt a két sérültet is a mentők vitték kórházba. A helyszínen egy kalapot s egy sapkát találtak a rendőrök s most ezen az alapon indult meg a nyomozás a két szurkáló kézrekerítésére.

Ugyancsak vasárnapra virradó éjjel a Bezerédy- utca 16. számu ház előtt egy 5-6 főből álló csoport megtámadta Csomós István zongorakészítőt és Bihari Mihály kőművest, akik két nőismerősükkel hazafelé tartottak.

A fiatalemberek a négytagu társaságot sulyosan összeszurkálták, ugy, hogy Csomós István, akit a szurás, jobb lapockáján ért, rövidesen elvérzett és meghalt.

Megszurkálták szombaton éjjel Hajdu János tisztviselőt is, a tettes Vágó Tibor villanyszerelő volt, aki a tisztviselőt négy helyen szurta meg, ugy, hogy a mentők sulyos állapotban vitték a Szent István kórházba.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98