Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1943 | December

Ribbentrop rádióbeszéde

Berlin, december 12.
(Német Távirati Iroda) Ribbentrop birodalmi külügyminiszter szombaton, a német-olasz-japán katonai szövetség megkötésének második évfordulója alkalmából a német rádióban beszédet mondott. A külügyminiszter egyebek között ezeket fejtette ki:
"Keleten állni fog a német front”
Keleten a német véderő a tervszerű és stratégiai arcvonalröviditések után áthatolhatatlan acél- és vasfalként áll a bolsevistákkal szemben. Nyár dereka óta a Szovjet erős és folyton megujuló rohamokat intéz keleten lévő vonalaink ellen, ám nagyobb hadműveleti sikereket továbbra sem tud elérni, a vörös hadsereg viszont ujból és ujból szörnyűséges veszteségeket szenvedett emberben és anyagban, amelyek az első két háborus év mérhetetlen orosz veszteségeivel együtt a Szovjetunió embertartalékát egyre közelebb juttatják a kimerüléshez. A páratlan német katonai a jövőben is meg fogja tenni itt kötelességét, sőt annál is többet. Keleten állni fog a német front.

 

A déli front és a második arcvonal terve
Az angolok és amerikaik Dél-Olaszországban sulyos harcban állnak csapatainkkal, olyan harcban, amelyet az ellenség táborban is csigaoffenzivának minősitenek és amelyben az angol és amerikai csapatok minden méternyi földsávot nagy vér- és anyagveszteséggel kénytelenek megfizetni. Olaszországnak legnagyobb és legfontosabb része szilárdan a tengely kezében van és ez a kiszabaditott Ducet abbaa helyzetbe hozza, hogy ujonnan felépithesse a nemzeti köztársasági Olaszországot és minde nrendelkezésre álló erővel ujból résztvegyen a háboruban.

 

Mind itt, mind a Földközitenger egyéb térségeiben a spanyol határtól a Dodekanézoszig a németek állása napról-napra erősödik és véderőnk résen áll, hogy Európa déli partjának minden támadójával teljes erővel szembeszálljon.


Bizonyos idő óta ellenségeink egyre emelkedőbb hangnemben hirdetik, hogy nagy csapást fognak mérni Nuygat-Európára. Aligha van olyan kihivás vagy fenyegetés, amely már vagy ezerszer el ne hangzott volna a német néppel, véderejével és a vezetésével szemben. Ha Európa nyugati partjait szavakkal el lehetne foglalni, Németország ellenfelei már régóta a Rajnánál állnának. A német véderő vezetőségét a nemzetközi zsidó firkászok és támogatóik hisztériás fecsegése teljesen hidegen hagyja, mert itt, az Atlanti-ócean minden partján az utóbbi években olyan erőditésrendszer jött létre, amely gigászi méreteiben egyedül áll a haditörténelemben.

Ribbentrop a légi támadások hatásáról
Remélik, hogy a német és az olasz nemzet erkölcsi erejét megrenditik. Erre a cinikus vallomásra cask egyet választhatunk ezeknek az uraknak: a polgári lakosság erkölcsi erejét ezek az asszonyok és gyermekek ellen irányuló légitámadások nemcsak meg nem renditik, hanem ellenkezőleg, cask erősitik és szilárditják.

 

A német nép lelkében ezzel egyedül a mértéktelen gyűlöletet fejlesztik ki az ellenség iránt, amely ilyen halált hoz asszonyokra, gyermekekre és hajlékaikra s felszitja bennük ugyanakkor a még fanatikusabb elhatározást, hogy  ezt a háborut késhegyig végigharcolják és nem hagyják abba, amig azt az országot, ahonnan ezek a repülőgépek és vezetőik jönnek, utól nem éri a könyörtelen és igazságtalan büntetés.

Az angolszász-szovjet tervek Európa felosztásáról
Egy valami ma már a történelem előtt megdöbbenthetetlenül tisztán áll, még pedig az, hogy ezért a szőrnyüséges világégésért igazán éppen az a három férfi bűnös, aki most Teheránban összejött és ott ujból a vádló és biro szerepét öltötte magára, vagyis Churchill, aki főként felőlelős azért, hogy Anglia hadai üzent Németországnak, Sztalin, aki 20 év óta fegyverezi fel a vörös hadsereget Európa meghóditására és mindenekfölött Roosevelt, aki már békében kiadta a parancsot, hogy lőjjenek németekre és elsüllyesztett német hajókat.

 

Nem csoda, ha ez a három háborus bűnüs már ma mindent elkövet, hogy a háboruért és a hadseregeik által elkövetett rémtettekért a felelősséget a háromhatalmi egyezmény államaira és vezetői háritsa.

 

Ha most ellenfeleinknek ezt az egész játékát és az értekezletek sorozatát górcső alá helyezzük, akkor hiába igyekeznek egyik értekezletet a másik után elködösiteni, egy tény mindenesetre egyre kirivóbban vehető szemügyre és ez, hogy a három ellenséges hatalom feltétlen és gátlásnélküli imperialista szándékokkal van eltelve. Még nem is olyan régen az allanti szerződéssel proklamálták a kis nemzetek jogát, hogy résztvehessenek a világ jövő kialakitásáról valódöntésben, ezekben az országokban ma már - méghozzá mértékadó helyen - egyáltalában nem irtóznak attól, hogy a világnak Anglia, Amerika és Oroszország hármasságának hatalmi övezeteire való feloszlatásáról beszéljenek.


A három hatalom mindegyikének cask egy gátlásnélküli vágya van: hóditani olyan gyorsan, ahogy cask lehet és olyan sokat, amennyit csak lehet.


Európa keleti részét az oroszok kapnák, a nyugati rész fölött az angolok uralkodnának, mig az amerikaiak Franciaország és más európai országok afrikai birtokaival kárpótolnák magukat. Ezek a bámulatos felosztási tervek oly messzire mennek, hogy Európa semleges országai fölött napirendre térnek, hogy a londoni emigránd kormányokat egyszerüen lerázzák.


Ilyen volna tehát a jövő képe annak az uj világnak, amelyet ellenségeink szeretnének megvalósitani. Európa fölött három hatalom uralkodnék, amelyek közül kettő egyáltalában nem való Európába, a harmadik pedig eddig szintén teljes mértékben Európán kivül tartotta uralami érdekeltségét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Léghajóüldöző ágyu Léghajóüldöző ágyu
A hadi technika terén most, a mint azt több izban jelentettük, nagy...
A főhadiszállás vendégei A főhadiszállás vendégei
A mult héten előkelő vendége volt a mi főhadiszállásunknak. A német...
Ausztria Németországtól kért lisztet kölcsön Ausztria Németországtól kért lisztet kölcsön
A Neue Freie Presse beavatott forrásból arról értesül, hogy az...
Félmilliárdot lopott Londonban ottani követünk szobalánya Félmilliárdot lopott Londonban ottani követünk szobalánya
Szápáry László gróf londoni magyar követ, mikor állását elfoglalta,...
Elek Ilona nyerte az év első vívóversenyét Elek Ilona nyerte az év első vívóversenyét
A KaSE rendezésében vasárnap délelőtt tartották meg az év első...
A Munkás TE  országúti versenye A Munkás TE országúti versenye
Vasárnap délelőtt féltizenegy órakor rendezte a Munkás TE országuti...
Kemény csatát vívtak Budapest bokszbajnokságáért Kemény csatát vívtak Budapest bokszbajnokságáért
Vasárnap este a BESzKÁRt tornacsarnoka zsúfolásig megtelt érdeklődő...
A radioactív világítófestékekről A radioactív világítófestékekről
Újabban különböző eszközök jöttek forgalomba, a melyek azzal a...
 Vége a színházi saisonnak Vége a színházi saisonnak
Kint kánikulai melegek, bent kongóan üres nézőterek, immel-ámmal...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98