Dtum
Login with Facebookk
1943 | December

Szigeti győzött Tanamár ellen

Zsúfolt nézőtér előtt folyt le a hivatásos ökölvívók második küzdelme.
Trummer-Papp. Trummer sokkal jobb ellenfél, akit a negyedik menetben szabálytalanság miatt le is léptet a mérkőzésvezető.

Kubinyi-Ebergényi. Négy menet. Kemény mérkőzés. Kubinyi valamivel jobb, győzelme megérdemelt.

Maráczi-Regout.
Hat menet. Az est egyik legszebb viadala. Teljesen egyforma a két ellenfél, az utolsóelőtti menetben azonban felszakad a francia szemhéja, ekkor Maráczi fölénybe kerül és megszerzi a győzelmet.

Szigeti-Tanamár. Tíz menet. Ragyogó küzdelmet vív a két versenyző. Biztatásból kijut mindkettőnek, hisz amatőr korában a körülrajongott zöld-fehér színek versenyzője volt mind a két fia. Az első menetben Szigeti jobb, a harmadik Tanamár. A harmadik menetben egy gyomorszájütéstől Szigeti a padlóra kerül. „Négy” után kel fel.

A nyolcadik menetben egy tartóütéstől Szigeti újra elesik, a gong menti meg. A következő menetben hatalmas rohamba kezd Tanamár, de csak egy percig tart a lendülete. Szigeti nyugodt, okos technikás küzdőmodorával kivívja a végső győzelmet.

Cointreaux-Deli.
Hát ez bizony furcsa mérkőzés! Már az első percben úgy kezdenek, mintha éreznék, hogy néhány pillanatig tart a küzdelem. Deli szélvészként rohamoz. A kis, kemény francia fut előre, de néha azért visszaüt futtában egyet-egyet.

A mérkőzésvezető figyelmezteti, hogy álljon szembe ellenfelével. A figyelmeztetés használt. Megint fut Deli elől, azután egy pillanatra visszaugrik, és úgy találja állon a meglepett Delit, hogy az azonnal hanyatt vágódik. Nagy nehezen feláll, de a következő ütés már végez vele.

Szigeti kívánsága

A közönség tombolva ünnepelte Szigetit. Nem is csoda. Szigeti harmincnyolcadik esztendejét tapossa, huszonnégy év óta versenyez és most tizenegy évvel fiatalabb és tizenkét kilogrammal nehezebb ellenfelet sikerült legyőznie.

Szigetinek egy a kívánsága: huszonegy év alatt szerzett tudását akarná a fiataloknak átadni. Honvéd sportoktató szeretne lenni. Szigeti a legtechnikásabb, legnagyobb tudású magyar versenyző. Száztízezer viselte diadalmasan a magyar válogatott színeket, tizennégyszer nyert, magyar-, kétszer Európa-bajnokságot. Szigeti kívánságát felettesei figyelmébe ajánljuk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98