Dtum
Login with Facebookk
1943 | Június

„Izom”, „Jeni” és „Vörös Ágnes” élelmiszerjegy hamisító- bandát szerveztek

A köruti Halló- büfében az utóbbi időben több bűnözőt fogtak el a főkapitányság detektívjei s most legutóbb egy jól megszervezett élelmiszerjegy hamisító társaság került rendőrkézre.

A mult hét elején megjelent a Dob- utca 85. számu házban a 62-es számu élelmiszerjegyfiókban egy fiatalember és Szekeres Kálmánné, valamint két gyermeke részére élelmiszerjegyeket kért. Okmányokkal igazolta, hogy Szekeresné most érkezett Budapestre Tápé községből, felmutatta a Tápén kiállított elbocsátó lapot és a budapesti bejelentőlapot is.

Az eljáró tisztviselő gyanusnak találta a tápéi bélyegzőt, néhány kérdést tett fel a fiatalembernek, aki nagy zavarba jött és szó nélkül el akart menni. A tisztviselő azonban utána sietett és a közönség segítségével elfogta a menekülőt.

A megszeppent fiatalembert a rendőrségen igazoltatták és kiderült róla, hogy Steuermann György 21 éves kereskedősegéd. Bevallotta, hogy már hetek óta foglalkozik azzal, hogy élelmiszerjegyeket vált ki különböző jegyfiókokban és megbízóitól, akikről csak annyit tud, hogy „Izom”- nak. ”Jenci”- nek és Vörös Ágnes”- nek hívják őket, akiktől minden esetben 20- 25 pengőt kapott.

A vallomás alapján a főkapitányság vitéz Szabó detektívcsoportja kezdte meg a nyomozást és néhány napon át figyelte a Terminus szállodát, ahol Steuermann vallomása szerint a jegyhamisító társaság lakott. Szombaton azután a Hallo - büfében rajtaütöttek a társaságon, amint éppen ujabb élelmiszerjegy igénylést akartak elindítani.

Elfogták Juhász József műszerészt. Valacsai Károly konyhalegényt, Halper Jenő kifutót. Portscher László volt tisztviselőt, Pálfi Mária foglalkozásnélkülit és Vörös Ágnes gyári munkásnőt. Kiderült, hogy már több mint 60 élelmiszerjegy- kollekciót szereztek így és azokat 100- 150 pengőért adták el. A főkapitányságon a társaság mind a hét tagját letartóztatták,

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98