Dtum
Login with Facebookk
1943 | Május

Pokolgépet küldött szerelmesének és riválisainak a szentendrei főtrafikos

Szentendrét és a budapesti főkapitányságot szombat óta különös szenzáció tartja izgalomban. Bencze Gyula 52 éves hadirokkant három évvel ezelőtt kapott engedélyt a szentendrei nagy dohánytőzsére és azóta udvarolt a trafikkal szemben lévő hentesüzlet tulajdonosa feleségének. Fuchs Gyulánénak. Az öregedő férfi nem jó szemmel nézte, hogy az asszony körül mások is forgolódnak és elhatározta, hogy véget vet ennek az állapotnak.

Többek között forgolódott a szép asszony körül dr. Topolánszky Aladár szentendrei állatorvos és egy budapesti szőnyegkereskedő, Schultz Ernő, aki a Vilmos császár-ut 19/c szám alatt lévő Marx Lóránt cég alkalmazásban állott. Szombaton Bencze Gyula Budapestre utazott és megkérte Völgyi János szentendrei virágkereskedőt, aki neki bizalmas embere volt, hogy a Pannota-szállóban lévő lakásáról vigyen haza egy-egy csomagot Fuchs Gyulánénak és dr. Topolánszky Aladárnak.

A gyanutlan virágkereskedőnek azt mondta, hogy az egyik csomagban, - amit az asszonynak küldött - , alma van, a másikban pedig bor. A virágkereskedő vállalta a megbízást és huszonhat pengő borravalót kapott Bencz Gyulától. Ugyanekkor a szentendrei nagytrafikos egy harmadik csomagot küldött egy boyvállalattal Schultz Ernő címére, a Vilmos császár-utra. Ez indította el a szerencsésen végződött tragédiát, mert Schultz Ernő, akit már előző napon egy ismeretlen hang telefonon figyelmeztetett arra, hogy egy szőnyegmintát fog kapni másnap, gyanut fogott.

Ugyanis a csomag tul kicsi volt ahhoz, hogy abban szőnyeg lehessen és a címére érkezett küldeményt bevitte a budapesti főkapitányságra. A panaszfelvevő irodában éppen dr. Simon Ferenc rendőrkapitány volt szolgálatban s amikor a csomagot letették az asztalra hatalmas detonáció történt, a csomag felrobbant, Simon Ferenc kapitány az egyik karján megsérült és az éppen az irodában tartózkodó Kiss Istvánné, egy kereskedő felesége, sulyos légnyomást szenvedett. A szerencse az volt, hogy az iroda ablaka nyitva volt és a légnyomás ereje így csökkent.

A doboz, amelyet Schultz Ernő a rendőrségre vitt 25x30 centiméter nagyságu volt és mint később kiderült robbanóanyaggal, sörétekkel és faforgáccsal volt töltve. A pokolgépszerű csomagban egy rugóval összekötött gyutacs váltotta ki a robbanást, ami szerencsére nem okozott komolyabb sérülést.

Időközben Schultz Ernő telefonon figyelmeztette Fuchs Gyulánét Szentendrén, ha esetleg csomagot kap, ne bontsa fel, mert a gyanuja szerint Bencze Gyula valami merényletet tervez ellenük. A főkapitányságról is telefonáltak Szentendrére és a Fuchs Gyulánénak, valamint dr. Topolánszky Aladárnak küldött csomagok így az ottani rendőrkapitányságra kerültek és azokat már fegyverszakértő nyitotta fel és megállapította, hogy ugyancsak alkalmasak voltak arra, hogy sulyos testi sértést okozzanak felbontójuknak. A Szentendrére küldött csomagokat ártalmatlanná tették. A nyomozás azonnal megindult, eközben a VIII. kerületi kapitányságról jelentették a főkapitányságra, hogy a Rákóczi-uti Pannonia szállóban öngyilkosságot követett el az egyik vendég, aki nem volt más, mint Bencze Gyula szentendrei dohánytőzsdés.

Nikotinoldattal mérgezte meg magát és mire a szálloda személyzete az öngyilkosságot észrevette, meghalt. Bucsuleveleket hagyott hátra és azokban azt írja, hogy nem bírta elviselni azt, hogy mások is udvarolnak Fuchs Gyulánénak és elhatározta, hogy valamennyiüket elteszi láb alól, de egyben saját maga felett is ítélkezik és megmérgezi magát. A főkapitányságon az öngyilkosság bejelentése után le is zárták az ügy aktáit.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98