Dtum
Login with Facebookk
1943 | November

A francia néppártok párisi nagygyűlése a szakadárokkal folyó tárgyalások ellen

Páris, november 28.
A Nemzetközi Sajtó Tudósitó jelenti: A Jacques Doriot vezetése alatt álló francia néppárt szombat délután Párisban nagygyűlést tartott, amelynek szónokai a többezerfőnyi hallgatóság előtt Franciaország világos állásfoglalását és a terrorizmus elleni harc sulyosbitását követelték.


A nagygyűlés főszónoka Jean Herold Paquis, a párisi rádió politikai szóvivője volt, aki többek között kijelentette, hogy  elég volt a politikai komédiából és a szakadárokkal való titokzatos tárgyalásokból. Franciaország nem akar az angol-amerikai repülők bombáitól és gépfegyvereitől meghalni. Paquin a továbbiakban szilárd meggyőződését fejezte ki, hogy a végső győzelem esetében a bolsevizmus vereséget szenved. Ha a Németország elpusztulna, akkor Franciaország pusztulna el elsőnek, akkor egész Európa összeomlana.

 

Paquis a következő szavakkal fejezte be beszédét: "Az angol-amerikai bombaterror áldozatainak és a francia nacionalista pártok vértanuinak nevében megfogadjuk, hogy a francia szociális forradalmat megvalósitjuk, mert azt akarjuk, hogy Franciaország uj életre keljen."


Jean Azena, a párisi rádió vezető munkatársa és Pierre Celor, a francia néppárt titkára beszédeikben a kommunizmus veszélyére mutattak rá és kiemelték a szociális reformok szükségességét. A gyűlés minden zavaró incidens nélkül folyt le.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Jacques Doriot Jean Herold Paquis
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98