Dtum
Login with Facebookk
1943 | Október

Különbizottság foglalkozik a háborus bűnösség megfogalmazásával

Zürich, október 24.

(Magyar Távirati Iroda) A Buna londoni tudósítója foglalkozik a "Háborus bűnösség kérdésével és a többi között ezeket írja:

Hosszadalmas tárgyalások és tapogatózások után Londonban most megvalósították azt a több mint egy évvel ezelőtt hozott elhatározást, hogy vizsgálóbizottságot küldenek ki a "háborus bűnök" kérdésének tanulmányozására.

A megállapodásban azonban Szovjetoroszország és Abesszínia nem vesz részt. Moszkvába ismételten sürgős meghívást küldtek, felhívva Szovjetoroszországot az együttműködésre.

A "háborus bűnök" fogalmára vonatkozó orosz nézetek azonban lényegesen eltérnek a többi szövetséges nézeteitől, legalábbis amennyire következtetéseket lehet levonni az orosz lapoknak abból a követeléséből, hogy például azokat is be kell vonni a felelősségbe, akik a nemzeti szocialistákat pénzelték.

Ez elkerülhetetlenül azt a benyomást kelti, hogy a szovjet kormány ezt a kérdést is, mint minden más dolgot, külön politikai célok érdekében igyekszik javára fordítani.

A bizottságnak az a fő feladata, hogy a gyűjtött anyagot átvegye és előzetesen átvizsgálja ama személyek megállapítására, akiket "háborus bűnök" miatt bíróság elé kell állítani.

Mielőtt azonban ezt az eljárást bizonyítható bűngyanusság megállapítására lefolytathatják, a bizottságnak albizottságot alkotó jogi szakértőknek meg kell egyezniök a "háborus bűnök" fogalom célszerű meghatározásában, ami aligha lesz könnyű.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98