Dtum
Login with Facebookk
1944 | Augusztus

Közönséget a kajakosoknak!

Két napig, szombaton és vasárnap csapkodták a kajakosok a pesti Dunaág vizét. Ritka sportágban látunk ilyen népes mezőnyöket, közönség mégis alig volt. Miért?... Ezúton hívjuk fel a sportközönség figyelmét erre az érdekes, látványos és meglehetősen izgalmas versenyfajtára.

Kell-e például szebb látvány a tízevezős indiáncsónakok inváziószerű célba érésénél? Különösen örvendetes a leventefiúk és lányok szépszámú indulása. Annyi rézbőrű barnára sült arcot és kart jóformán egyetlen sportágban sem láttunk a versenyzők között, mint a kajakosoknál.

A férfiak közül Blahó Kálmáné (Elektromos TE), a hölgyek közül pedig Déri Emmié (Pannónia TE) a babér. A babérkoszorúk mellett azonban a kisszámú közönség aránylag nagy tapssal jutalmazta a két kitűnő versenyzőt.

Apropos babérkoszorú: minden versenyszám győztese, akár egyén volt az, akár csapat, koszorút kapott a fejére. A koszorúkat azonban szombaton szerezték be és a vasárnapi versenyre mindenik megfonnyadt. Élénk derültséget keltett, mikor a közönség észrevette, hogy kiosztás előtt a ványatag babérokat frissítésül a vízbe mártogatják...

A rendőri motorosnak csak két ízben kellett a versenyzők segítségére sietni: egy hölgykettős és egy levente fordult a vízbe a könnyen billenő kajakból.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Déry Emmi, a legjobb hölgyversenyző.jpg A Déry-Bánfalvy pár nyerte a női páros versenyt.jpg A leventék indiántizese.jpg Blahó Kálmán a férfiak győztese.jpg Molnár (BSzKRt), a portyakajak győztese.jpg A lányok győztes négyese - Molnár, Marosi II., Kőszeghy és Kislégi.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98