Dtum
Login with Facebookk
1944 | Július

Evezősbajnokságok a margitszigeti Dunaágban

Evezőseink ismét találkoztak a Margitsziget pesti Dunaágában, ezúttal a bajnokságért. Mit láttunk a versenyen, mondják el a vezetők. Nekünk csak annyi a hozzáfűzni valónk, hogy jól rendezték meg a versenyt és szép küzdelmeket láthattunk. Beszéljenek azonban a vezetők és mondják el, szigorú kritikus szemmel, mi a benyomásuk a bajnokságról:

Wünscher Frigyes, a Magyar Evezős Szövetség elnöke:
- Nagy örömet okozott, hogy a nem várt akadályok ellenére sikerült a bajnokságot zavartalanul lebonyolítani. A bajnoki versenyen minden csapat egyformán tartalékosan állt ki. Igen sok versenyző teljesít katonai szolgálatot, a főiskolások, középiskolások pedig munkaszolgálatosok.

- Éppen ezért, az egyesületek az utánpótlásokkal vizsgáztak ezen a bajnokságon. Őszintén sajnáljuk, hogy a legjobb akaratunk ellenére is le kellett mondanunk a zágrábiak immár hagyományossá vélt kedves meghívásáról. Nagy örömmel üdvözöljük a hölgyek nagy számban való indulását.


Keresztes József, a MESz titkára, a verseny rendezője:
- Az első nap a meglepetést, az egyes verseny szolgáltatta. A papírforma szerint csak az FTC nyerhet. Minden szakértő ezt várta. A versenyt egy szorgalmas fiatal versenyző. Szabó (Hungária EE) nyerte. Bazsó (FTC) negyedik helyének magyarázata, hogy előtte már indult egy versenyszámban.

- Általában nívóról, időről beszélni nem lehet, mert a verseny maga háborús jellegű. A verseny, az eddigiekkel ellentétben repülőrajtos volt. A hölgyeknél határozottan fejlődést tapasztalhattunk. Ez tudásban és létszámban mutatkozott. Örülök, hogy a sok nehézség ellenére a verseny kitűnően sikerült.


A legtöbb versenyt, a legklasszikusabb nyolcevezős versenyt és a Szent László-díjat nyert FTC ügyvezető alelnöke, Gedeon József a következőket mondta:
- Úgy látszik, hogy az FTC-nek az utóbbi két év alatt történt erős előretörését más evezős egyletek nem nézik jó szemmel és minden elképzelhető lehetőséget megragadnak, hogy elgáncsolják és kedvét vegyék. Mindezek ellenére mi tisztán az evezőssport egyetemes érdekét tartjuk szem előtt, minden akadály ellenére kiállunk és folytatjuk a munkát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az FTC győztes nyolcasa.jpg Nádas-Kamarás pár, a kormányos kettesben szerzett bajnokságot.jpg Szabó, aki váratlan győzelmet szerzett a szkiffben.jpg Nagymegyeri Nagy Margit, a női egyes győztese.jpg A kajakosok üdvözlik a közönséget.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98