Dtum
Login with Facebookk
1944 | Június

Az FTC nyolcasa megismételte győzelmét

Vasárnap szokatlanul nagy számban lepték el az evezőssport hívei a Margit sziget pesti oldalát, hogy tanúi legyenek az idény első nagyszabású versenyének. Úgy látszik, hogy az evezőssportunk nemcsak a versenyzők számát tekintve halad a tömegsporttá fejlesztés irányában, hanem népszerűsége a sportrajongók táborában is nő. Ehhez még az kellene, hogy a MESz a versenyeket a sajtó útján fokozottabb mértékben publikálja.

Az egyes versenyszámokban szép küzdelmet láttunk. Sajnos sok versenyző szolgálata miatt nem jelenhetett meg és így nem egy egyesület benevezett hajóit nem tudta elindítani. Mindenesetre éppen ezért érdemel dicséretet, hogy az egyesületek ilyen nagyszámban régen indítottak ennyi hajót.

Nagy érdeklődés előzte meg a szenior nyolcast, mindenki arra volt kíváncsi, hogy az FTC győzelme az üldözési versenyben két héttel ezelőtt reális volt-e? A vasárnapi versenyen az FTC megismételte győzelmét egy hajóhosszal megelőzve a Hungáriát, amelyet a MAC nyolcasa követett. A bajnok Pannónia utolsó lett kormánytörés miatt.

A MAC ezúttal is a nyolcasra tartogatva embereit más számban alig indult. Így azután nem láthattuk a Naszódy-Inotay párt evezni, amit már csak azért is sajnálunk, mert a győztes Sándor-Bazsár FTC párral nagyszerű küzdelmet vívtak volna.

A szenior kormányos négyesben szép harcnak lehettünk a tanúi. A versenyt az FTC – vezérevezős Machán Tibor volt – nyerte, míg mögötte holtversenyben a MAC és a Hungária végzett.

A szenior kormányos kétevezőst a Pannónia versenyzői - Bots, Bartók, Zrínyi korm. nyerte. Ez a verseny válogatóverseny is volt egyúttal a magyar-horvát mérkőzésre. A versenyen a RAC hat hajót indított. A tiszti nyolcas szép győzelmet aratott a kezdők versenyében.

Hölgyversenyzőink is szép számmal vettek részt a versenyen. Különösen a Juventus-hölgyek jeleskedtek. Csak a női egyest nem tudták megnyerni, mert abban Nagy Margit OTTK ezúttal is győzött.

A középiskolások nyolcas versenyét a Mezőgazdasági középiskola – Hungária EE nyerte, míg a kormányos négyest a Szt. László G., Szt. István ker. – Pannonia nyerte.

A verseny rendezéséről csak annyit, hogy: volt jobb és reméljük, hogy a jövő vasárnap, a hajószállítási nehézségek miatt Esztergom helyett, Budapesten a Margitsziget melletti Duna-ágban rendezendő versenyen: lesz jobb.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Bazsár Miklós (FTC), a szenior egyes győztese. Mögötte ifj Hautzinger Sándor (Pannónia), a második helyezett.jpg A Mezőgazdasági középiskola - Hungária EE nyolcasa - Ujvári, Kemény, Blazsek, Krump, Burger, Bernáth, Barna, Nagy v.e. és Kőhidy kormányos.jpg Mészáros Máriát (Juventus), az újonc női egyes győztesét az egyesület elnöke, Reményi Carmen csókkal köszönti.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98