Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1944 | Május

Az FTC nyolcasa legyőzte a Pannoniát és a Hungáriát

Vasárnap kora reggel. A nap alig-alig tud áttörni a tömörülő felhők között. A máskor ilyen időtájban még néptelen margitszigeti utakon most evezősök vonulnak csónakházaik felé.

Kezdődik az evezősidény!


Először a KISOK nyolcasai indultak. Az egyes hajók indítási időköze fél perc volt. A három és fél kilométeres távot legrövidebb idő alatt a Pannónia Szt. István kereskedelmi és Szt. László gimnázium tagjaiból álló legénysége tette meg és ezzel ők aratták ez évben az első győzelmet a Dunán.

További sorrend: Hungária-Mezőgazd., Esztergomi városi gimnázium (a MOVE H. E. hajójában) Hungária-Pestújhelyi gimnázium, majd a Hungária-Kölcsey gimnázium.

A versenyszámok megállás nélkül folytatódnak tovább. Egymásután érkeznek a nyolcasok úgy, hogy szinte nem is lehet tudni, vajon a most elénk érő nyolcas az újoncuk egyik lemaradt hajója, vagy pedig már a szeniorok értek célba.

Az ifjú leventék nyolcasai közül a Victoria-Ganz lett a győztes, magamögé utasítva az FTC-ben képzett MOM csapatát és a Hungáriát. Míg az újoncok versenyét a Hungária nyolcasa nyerte a Pannónia és az FTC előtt.

A nap versenye a szeniorok küzdelme volt, amelyen – nem értjük miért, - a MAC nyolcasa nem indult. Első az FTC, másodiknak a Pannonia, mint az elmúlt évi bajnok és harmadiknak a Hungária legénysége ért célba.

A győztes FTC 11 p. 18 mp. alatt evezte végig a négy és fél kilométeres távot. Második 14 mp-el mögöttük a Pannónia és hét másodperccel rosszabb idővel ezután a Hungária a harmadik helyen.

Az FTC győzelem után az egyik néző szellemesen jegyezte meg, hogy a „Woronoff-hajó” győzött. Ugyanis az FTC nyolcasában Machán Tibor is evezett.

A verseny után beszélgettünk Wünscher Frigyes dr-al, a MESz elnökével:
- A nehéz idők ellenére is tizenöt nyolcas indult a mai versenyen. Ez örvendetes,, már csak azért is, mert ebből azt állapíthatjuk meg, hogy a versenyzők az időközi légiveszély, aknaveszély és a háború ellenére is megértik, hogy a sportnak napjainkban még fokozottabb jelentősége és célja van.

- Különös elismerés illeti meg a Pannoniát és az FTC-t, mert versenyzői szolgálati beosztása ellenére kiállította szenior nyolcasait és elismerés illeti meg a Hungáriát, mert a tizenöt nyolcas közül hét hajó legénysége a Hungária tagjaiból került ki.

- Végül meg kell említenem az esztergomiakat, akik egyedül képviselték ezúttal a vidéki evezősportot. A mai verseny örömmel tölt el, mert az idény kezdetén tizenöt hajóval százharmincöt evezős állt rajthoz
– fejezte be nyilatkozatát Wünscher dr.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az FTC győztes nyolcasa - Serényi, Bán, Bazsár, Antal, Nádas, Kamarás, Márton, Machán és Bozik kormányos.jpg Az FTC győztes nyolcasa - Serényi, Bán, Bazsár, Antal, Nádas, Kamarás, Márton, Machán és Besenyei.jpg A Hungária győztes leventecsapata.jpg A versenyen megjelent előkelőségek.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A Rombach-utca hősei A Rombach-utca hősei
Öregedő, gyűröttarcu, főpincér. Kopasz. Kis, kopasz ember, párnás,...
Egy budapesti fiatalember három barátjával autón Budapestre szöktette Szombathelyről válófélben levő feleségét Egy budapesti fiatalember három barátjával autón Budapestre szöktette...
Husvét vasárnapjára virradó éjjel föltűnő esemény játszódott le...
Lila vagy nem lila? Lila vagy nem lila?
Most újult erővel jelentkezett. Minden hangadó párizsi nagyszabó őszi...
A Königsberg cirkáló Tanganyikában A Königsberg cirkáló Tanganyikában
A német Königsberg cirkáló a kelet-afrikai harcok során merész...
Ferencváros – Kispest 4:0 (2:0) Ferencváros – Kispest 4:0 (2:0)
Vasárnap lejátszották az I. osztályú profibajnokság őszi szezonjának...
Az UTE csapata győzött a Budapest-kerület mezei bajnokságában Az UTE csapata győzött a Budapest-kerület mezei bajnokságában
A Magyar Atletikai Szövetség vasárnap délelőtt rendezte a...
Az Álmosvölgy legendája Az Álmosvölgy legendája
Egy operett cím - ennyi talán az egész, amit nálunk tudnak róla. A...
A föld arculatának változásai A föld arculatának változásai
Bölsche Vilmos, kiváló természettudós, foglalkozott ezekkel a...
Kettős halálos ítélet és kivégzés a Markóban
Grábits Kornél ipariskolai tanár, egy munkásszázad parancsnoka állott...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98