Dtum
Login with Facebookk
1944 | Május

Az FTC nyolcasa legyőzte a Pannoniát és a Hungáriát

Vasárnap kora reggel. A nap alig-alig tud áttörni a tömörülő felhők között. A máskor ilyen időtájban még néptelen margitszigeti utakon most evezősök vonulnak csónakházaik felé.

Kezdődik az evezősidény!


Először a KISOK nyolcasai indultak. Az egyes hajók indítási időköze fél perc volt. A három és fél kilométeres távot legrövidebb idő alatt a Pannónia Szt. István kereskedelmi és Szt. László gimnázium tagjaiból álló legénysége tette meg és ezzel ők aratták ez évben az első győzelmet a Dunán.

További sorrend: Hungária-Mezőgazd., Esztergomi városi gimnázium (a MOVE H. E. hajójában) Hungária-Pestújhelyi gimnázium, majd a Hungária-Kölcsey gimnázium.

A versenyszámok megállás nélkül folytatódnak tovább. Egymásután érkeznek a nyolcasok úgy, hogy szinte nem is lehet tudni, vajon a most elénk érő nyolcas az újoncuk egyik lemaradt hajója, vagy pedig már a szeniorok értek célba.

Az ifjú leventék nyolcasai közül a Victoria-Ganz lett a győztes, magamögé utasítva az FTC-ben képzett MOM csapatát és a Hungáriát. Míg az újoncok versenyét a Hungária nyolcasa nyerte a Pannónia és az FTC előtt.

A nap versenye a szeniorok küzdelme volt, amelyen – nem értjük miért, - a MAC nyolcasa nem indult. Első az FTC, másodiknak a Pannonia, mint az elmúlt évi bajnok és harmadiknak a Hungária legénysége ért célba.

A győztes FTC 11 p. 18 mp. alatt evezte végig a négy és fél kilométeres távot. Második 14 mp-el mögöttük a Pannónia és hét másodperccel rosszabb idővel ezután a Hungária a harmadik helyen.

Az FTC győzelem után az egyik néző szellemesen jegyezte meg, hogy a „Woronoff-hajó” győzött. Ugyanis az FTC nyolcasában Machán Tibor is evezett.

A verseny után beszélgettünk Wünscher Frigyes dr-al, a MESz elnökével:
- A nehéz idők ellenére is tizenöt nyolcas indult a mai versenyen. Ez örvendetes,, már csak azért is, mert ebből azt állapíthatjuk meg, hogy a versenyzők az időközi légiveszély, aknaveszély és a háború ellenére is megértik, hogy a sportnak napjainkban még fokozottabb jelentősége és célja van.

- Különös elismerés illeti meg a Pannoniát és az FTC-t, mert versenyzői szolgálati beosztása ellenére kiállította szenior nyolcasait és elismerés illeti meg a Hungáriát, mert a tizenöt nyolcas közül hét hajó legénysége a Hungária tagjaiból került ki.

- Végül meg kell említenem az esztergomiakat, akik egyedül képviselték ezúttal a vidéki evezősportot. A mai verseny örömmel tölt el, mert az idény kezdetén tizenöt hajóval százharmincöt evezős állt rajthoz
– fejezte be nyilatkozatát Wünscher dr.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az FTC győztes nyolcasa - Serényi, Bán, Bazsár, Antal, Nádas, Kamarás, Márton, Machán és Bozik kormányos.jpg Az FTC győztes nyolcasa - Serényi, Bán, Bazsár, Antal, Nádas, Kamarás, Márton, Machán és Besenyei.jpg A Hungária győztes leventecsapata.jpg A versenyen megjelent előkelőségek.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98