Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1944 | Július

Labdarúgó paródia az Üllői-úton

Gradjanski – NAC 4:0 (2:0)

Amikor megindult a játék, még sem gondolta, hogy ez a mérkőzés a magyar bajnok vesszőfutása lesz. Akik kint voltak a mérkőzésen, jogosan kérdezik ezután a labdarúgó paródia után, ki a felelős ezért? Igen mi is feltesszük a kérdést:

Ki a felelős?

Már a bajnokság végén látni lehetett, hogy a Nagyváradi AC belefáradt, a bajnoki címért való harcba. Nagy fölénnyel, sőt legyen szabad mondani klasszis fölénnyel nyerte el a bajnoki címet. Azonban a bajnoki év végére, kiütközött a játékosokon a fáradság, a labdacsömör.

Megértjük, sőt helyeseljük a magyar labdarúgás vezetőségének azt az álláspontját, hogy fenntartsa a kapcsolatot a külföldi nemzetekkel, de, hogy volt szabad engedélyezni önnek a mérkőzésnek megtartását, a bajnoki év befejezése után.

Miért nem lehetett volna ezt a mérkőzést az évad közepén megtartani, amikor a NAC erejének és játékkészségének csúcspontján volt. Hogy volt szabad a magyar labdarúgás hírnevét kockára tenni. Ez a mérkőzés, a magyar labdarúgás újabb Mohácsa volt. És mindezért ki a felelős?

A NAC vezetősége, aki rövidlátása folytán lekötötte a mérkőzést, vagy az MLSz elnöksége aki engedélyezte a mérkőzés megtartását? Erre pedig hamarosan szeretnénk választ kapni, mert ezt nem csak mi, de az egész magyar sportközvélemény követeli.

Mit láttunk a pályán?

Erről legszívesebben nem szeretnénk írni, de a Gradjanski játéka, egy-két magyar játékos viselkedése és a játékvezetés megköveteli ezt tőlünk.

Először a vendégek játékáról. A magyar labdarúgó közönség már jól ismeri ezt a szimpatikus horvát együttest. A mai mérkőzésen is bebizonyították, hogy tudnak futballozni. Sokszor kissé durván, de nem alattomosan. Testtel játszanak, mint általában a déliek. Gyorsak, keresztpasszokkal operálnak, és nem szégyellnek messziről rálőni.

Ezzel szemben mit láthattunk a magyar bajnokcsapattól. Hideg őszinteséggel azt mondhatjuk: indolenciát. Letört csapat benyomást keltett az egész együttes. A híres nagyváradi ötösfogat alig tudott egy-két támadást összehozni Bodola, szinte nem rúgott labdába. Amit pedig Perényi és főleg Mészáros csinált, az a sportszerűtlen játék csimborasszója. Játékuk sokszor az életveszély határán mozgott.

És mindezt betetőzte Kőhalmi játékvezetése. Nem tudott ura lenni a helyzeteknek. Nem tudott rendet teremteni a pályán. A jelenlévő Gálffy András, a JT elnöke bizonyára levonta a konzekvenciát a látottakról.

Nem lett volna szabad létrehozni ezt a mérkőzést! – mondotta a mérkőzésen jelenlévő Vághy Kálmán. Már előre látni lehetett, – folytatta nyilatkozatát a népszerű kapitány, - hogy a letört NAC nem lesz méltó képviselője a magyar labdarúgásnak, a horvát bajnokcsapattal szemben. A NAC mindent beleadott abba, hogy megnyerje a bajnokságot.

Tehát mint várható volt, a bajnoki év végére kifáradt a csapat. Nem lehet ennyire túlhajszolni, a mai viharos időben a játékosokat. A télen két hetet pihentek a NAC játékosok, mivel a csapat a karácsonyi tornán vett részt, most pedig szintén csak két hetet pihenhetnek, mivel a Szent István kupa mérkőzéseken szerepel majd a bajnok együttes.

Nem csak a mi véleményünk tehát, nem csak a közönségé, de így beszél a szövetségi szakvezető is. Mi értelme volt tehát ennek a mérkőzésnek?

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Lesnik és Perényi harca a labdáért.jpg Lesnik, Ónódy mellett kitör és megszerzi a Gradjanski második gólját.jpg Barna kapura lőne, de Lehner szereli a kis nagyváradi jobbösszekötőt.jpg Vécsey és Juhász közösen ment.jpg Vécsey elhárít egy Gradjanski rohamot.jpg Egy gól a négy közül a NAC kapujában.jpg A horvát bajnok Gradjanski és a magyar bajnok NAC a mérkőzés előtt.jpg Vécseyt, a NAC kapusát Bukovy Mártonné, a Gradjanski edzőjének felesége virágcsokorral köszönti.jpg
HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Kovács 400 m gáton második Kovács 400 m gáton második
Páris, szeptember 4. A párisi Európa-bajnoki viadal nem sok sikert...
Rövidek Rövidek
A jugoszláv sajtó elsőrangú politikai eseménynek minősíti Tevfik...
Weöres Sándor versek Weöres Sándor versek
Én vagyok az a bizonyos ember, ki sínylődve szenved az Úr miatt, ...
Friss tojás télen Friss tojás télen
Ha nyáron át szaporán tojtak tyukjaink, volt ugyan mit elrakni...
A készpénzforgalom csökkentése A készpénzforgalom csökkentése
Arról a mozgalomról, amely Németországban a csekk utján való, illetve...
Máris jó formában van az Újpest Máris jó formában van az Újpest
Újpest - MTK 4:1 (4:0) Az Elektromos-pályán a második mérkőzésre sem...
Leleplezett pénzhamisítók Leleplezett pénzhamisítók
A budapesti rendőrség február 21-én letartóztatta Pataky György...
Mányoki Ádám Mányoki Ádám
Mányoki Ádámról, a XVIII. század első felének egyetlen kiváló magyar...
Kossuth hetvenkétéves Kossuth hetvenkétéves
Vasárnap ülte meg Kossuth Ferenc hetvenkettedik születésnapját. A...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98