Dtum
Login with Facebookk
1944 | Július

Labdarúgó paródia az Üllői-úton

Gradjanski – NAC 4:0 (2:0)

Amikor megindult a játék, még sem gondolta, hogy ez a mérkőzés a magyar bajnok vesszőfutása lesz. Akik kint voltak a mérkőzésen, jogosan kérdezik ezután a labdarúgó paródia után, ki a felelős ezért? Igen mi is feltesszük a kérdést:

Ki a felelős?

Már a bajnokság végén látni lehetett, hogy a Nagyváradi AC belefáradt, a bajnoki címért való harcba. Nagy fölénnyel, sőt legyen szabad mondani klasszis fölénnyel nyerte el a bajnoki címet. Azonban a bajnoki év végére, kiütközött a játékosokon a fáradság, a labdacsömör.

Megértjük, sőt helyeseljük a magyar labdarúgás vezetőségének azt az álláspontját, hogy fenntartsa a kapcsolatot a külföldi nemzetekkel, de, hogy volt szabad engedélyezni önnek a mérkőzésnek megtartását, a bajnoki év befejezése után.

Miért nem lehetett volna ezt a mérkőzést az évad közepén megtartani, amikor a NAC erejének és játékkészségének csúcspontján volt. Hogy volt szabad a magyar labdarúgás hírnevét kockára tenni. Ez a mérkőzés, a magyar labdarúgás újabb Mohácsa volt. És mindezért ki a felelős?

A NAC vezetősége, aki rövidlátása folytán lekötötte a mérkőzést, vagy az MLSz elnöksége aki engedélyezte a mérkőzés megtartását? Erre pedig hamarosan szeretnénk választ kapni, mert ezt nem csak mi, de az egész magyar sportközvélemény követeli.

Mit láttunk a pályán?

Erről legszívesebben nem szeretnénk írni, de a Gradjanski játéka, egy-két magyar játékos viselkedése és a játékvezetés megköveteli ezt tőlünk.

Először a vendégek játékáról. A magyar labdarúgó közönség már jól ismeri ezt a szimpatikus horvát együttest. A mai mérkőzésen is bebizonyították, hogy tudnak futballozni. Sokszor kissé durván, de nem alattomosan. Testtel játszanak, mint általában a déliek. Gyorsak, keresztpasszokkal operálnak, és nem szégyellnek messziről rálőni.

Ezzel szemben mit láthattunk a magyar bajnokcsapattól. Hideg őszinteséggel azt mondhatjuk: indolenciát. Letört csapat benyomást keltett az egész együttes. A híres nagyváradi ötösfogat alig tudott egy-két támadást összehozni Bodola, szinte nem rúgott labdába. Amit pedig Perényi és főleg Mészáros csinált, az a sportszerűtlen játék csimborasszója. Játékuk sokszor az életveszély határán mozgott.

És mindezt betetőzte Kőhalmi játékvezetése. Nem tudott ura lenni a helyzeteknek. Nem tudott rendet teremteni a pályán. A jelenlévő Gálffy András, a JT elnöke bizonyára levonta a konzekvenciát a látottakról.

Nem lett volna szabad létrehozni ezt a mérkőzést! – mondotta a mérkőzésen jelenlévő Vághy Kálmán. Már előre látni lehetett, – folytatta nyilatkozatát a népszerű kapitány, - hogy a letört NAC nem lesz méltó képviselője a magyar labdarúgásnak, a horvát bajnokcsapattal szemben. A NAC mindent beleadott abba, hogy megnyerje a bajnokságot.

Tehát mint várható volt, a bajnoki év végére kifáradt a csapat. Nem lehet ennyire túlhajszolni, a mai viharos időben a játékosokat. A télen két hetet pihentek a NAC játékosok, mivel a csapat a karácsonyi tornán vett részt, most pedig szintén csak két hetet pihenhetnek, mivel a Szent István kupa mérkőzéseken szerepel majd a bajnok együttes.

Nem csak a mi véleményünk tehát, nem csak a közönségé, de így beszél a szövetségi szakvezető is. Mi értelme volt tehát ennek a mérkőzésnek?

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Lesnik és Perényi harca a labdáért.jpg Lesnik, Ónódy mellett kitör és megszerzi a Gradjanski második gólját.jpg Barna kapura lőne, de Lehner szereli a kis nagyváradi jobbösszekötőt.jpg Vécsey és Juhász közösen ment.jpg Vécsey elhárít egy Gradjanski rohamot.jpg Egy gól a négy közül a NAC kapujában.jpg A horvát bajnok Gradjanski és a magyar bajnok NAC a mérkőzés előtt.jpg Vécseyt, a NAC kapusát Bukovy Mártonné, a Gradjanski edzőjének felesége virágcsokorral köszönti.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Harcz a lövöldöző őrülttel Harcz a lövöldöző őrülttel
Verseczen a vasuti pályaudvaron borzalmas harcz folyt október elsején...
Szép Ernő könyve - Hungária Szép Ernő könyve - Hungária
Boldog költő! - irigykedik az olvasó ilymérvű expresszionizmus...
Volksbundista svábok kaszás felkelése Tolnában
A tolnai Györköny község svábsága nemrég kaszával, kapával,...
Budapesti miniatürök Budapesti miniatürök
A fiatalember a kereskedelem és ipar szolgálatába lépett. Homályos...
Imrédy Béla feleségét megtámadták Imrédy Béla feleségét megtámadták
Imrédy Béla bankigazgató feleségét többtagu társasága jelenlétében...
Kína sulyos gazdasági helyzete Kína sulyos gazdasági helyzete
Londoni City-körökben rendkívüli érdeklődéssel fogadják azokat a...
Szinyeiék
Három évvel ezelőtt rendezte első gyűjteményes kiállítását a Szinyei...
Villámos kézilámpák Villámos kézilámpák
Ujabban Amerikából sűrűn jönnek a kereskedésbe kézi használatra való...
A világtermés emelkedése A világtermés emelkedése
A római nemzetközi mezőgazdasági intézet jelentése a szemes termés...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98