Dtum
Login with Facebookk
1944 | Június

Odescalchi Miklós herceg leánya tragikus öngyilkosságának részletei

Rövid, néhánysoros hír számolt be az elmúlt napokban arról a megdöbbentő öngyilkosságról, mely az Odescalchiak tuzséri kastélyában játszódott le:
Odescalchi Margit hercegnő szevenállal megmérgezte magát és kórházba szállítás közben meghalt.

A fiatal, tizenöt éves hercegnő tragikus öngyilkossága napokig az arisztokrata körök szóbeszédének tárgya volt, annál is inkább, mert a hercegnő édesapja, herceg Odescalchi Miklós, a pesti társaságok ismert tagja.

A hercegnő öngyilkosságában sokan a sors kezét vélték felfedezni, mert néhány évvel ezelőtt egy tizenhat éves zuglói leány lett öngyilkos herceg Odescalchi Miklós miatt.

Egy zuglói leány tragédiája

Abban az időben az autós botrányairól ismert herceg egy fiatal arisztokrata barátjának kocsiján a Margitszigeten járt. Ott megismerkedtek két fiatal leánnyal, akiket meginvitáltak vacsorára.

A pezsgős vacsora után a két arisztokrata a becsípett leányokat autóba ültette és száz kilométeres tempóba levitte őket Tuzsérra, Odescalchi herceg kastélyába. Az ügyből rendőri botrány lett, a leányok szülei ugyanis másnap bejelentették a kislányok eltűnését és a nyomozás csakhamar megállapította, hogy a leányok hol tartózkodnak.

A nőragadási ügyet sikerült a hercegnek úgy elsimítania, a kislányok szülei nagyobb összeget kaptak és visszavonták a feljelentést.

Ezzel azonban még nem fejeződött be az akkoriban nagy port felvert ügy. Egy évvel később az egyik zuglói kislány, aki beleszeretett herceg Odescalchi Miklósba, szüleinek zuglói lakásán a reménytelen szerelem miatt agyonlőtte magát.

A herceget kínosan érintette a dolog, egy-két nap múlva azonban már elfeledte az egészet, amely ismételten közmegbotránkozásra adott okot.

15 napi elzárás

Az utóbbi időben azonban mintha Odescalchi Miklós is megelégelte volna a sok botrányt amiket okozott; a háborús idők sem kedveztek különleges passzióinak.

Néhány hónappal ezelőtt azonban ismét a rendőrségen szerepelt. Sorozatos autós gázolásaiért már évekkel ezelőtt eltiltották az autóvezetéstől, a herceg azonban nem sokat törődött ezzel s ha csak tehette, a volán mellé ült. Egy mulatozás után a Margitszigeten egyik fiatal arisztokrata leány kocsiját vezette óriási sebességgel. A hídfőnél a rendőr megállította és feljelentette.

Odescalchi herceget a rendőrbírói tárgyalás során 15 napi elzárásra ítélték.

Odescalchi Miklós háromszor nősült, a most drámai körülmények között elhunyt leánya a második házasságából származott. A fiatal hercegnő kisöccsével a tuzséri kastélyban élt. Édesapja időnként meglátogatta, azonban nem lakott velük, Budapesten, a Gellért-hegyen levő villájában élt. A fővárosban értesült leánya tragikus haláláról.

Halál a mentőautóban

A szép, fiatal Odescalchi Margit hercegnő az utóbbi időben rendkívül levert, szomorú volt. Hozzátartozói múló idegességgel magyarázták a kislány hangulatváltozását, nem tulajdonítottak neki nagyobb jelentőséget. Az öngyilkosságot megelőzően jóízűen elfogyasztotta vacsoráját, majd aludni tért. Hajnalban nevelőnője, aki a mellette levő szobában aludt, hörgést hallott. Bement a hercegnő szobájába, ahol eszméletlen állapotban találta Odescalchi Margitot.

Azonnal értesítették a mentőket, a fiatal leányt Nyíregyházára akarták szállítani, útközben azonban a mentőautóban meghalt. Megállapították, hogy a hercegnő húsz tabletta szevenállal mérgezte meg magát.

Társasági körökben Odescalchi Margit öngyilkosságát rendkívüli érzékenységével magyarázzák. Arról is beszélnek, hogy szerelmes volt egy fiatal grófba, aki nem viszonozta a hercegnő érzelmeit.

Természetesen ezek csak feltevések: hogy mi oka lehetett az öngyilkosságra, azt csak ő tudta volna megmondani.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98