Dtum
Login with Facebookk
1944 | Június

Vitéz Endre László előadása a zsidók világuralmi harcáról

Mint ismeretes, a magyar rádió néhány héttel ezelőtt kezdte meg Világnézeti Akadémiájának előadássorozatát, amilyenben most vasárnap nagy érdeklőség közben dr. vitéz Endre László államtitkár tartott telőadást, akit a rádió épületében ünnepélyesen fogadtak.

Vitéz Endre László előadásának első részében azt a körülményt emelte ki, hogy a kereszténység és a zsidóság Krisztus óta szemben áll egymással, de ez a két ellentétes világnézet soha nem került olyan életesen szembe, mint most.

A szabadkőművesség alapítói kizárják maguk közül a zsidókat. – mondta vitéz Endre László- a XVIII. században azonban mégis megkezdődött a zsidóknak a szabadkőműves páholyokba való beszivárgása.

Ez oly mértékben fokozódott a későbbiek folyamán, hogy a zsidóság a gazdasági és politikai életben egyre nagyobb befolyást szerzett. Ennek az is magyarázata, hogy a zsidóság szakított vallásának régi, szent tanításaival és az újkori talmadista rabbik tanítása szerint a mindennapi életben, elsősorban a világhatalom megszerzésében keresi a választott a nép boldogulását.

Erre maga a szabadkőművesség- gyengesége miatt- egyre kevésbé volt alkalmas szervezet, s ezért volt szükség a szociáldemokrata elv felállítására, amely a zsidó Marx és a zsidó Engels materialista és osztályellentétekre beállított eszmevilágára épül.

A zsidóság az első világháború végén korlátlan urává vált Európa politikai hatalmának. Ezt az uralmat két eszközzel akarta biztosítani, még pedig egy negatívummal:
A páriskörnyéki békék rendszerével. amellyel örökre lehetetlenné akarták tenni a feltámadást ellenségeik számára, és egy pozitívummal: a Nemzetek Szövetségével, amely az új zsidó világuralom alkotmányát jelentette.

A hatalom teljességében élő zsidóság a későbbiek során hamarosan felfedezte, hogy a német nemzeti szocializmus veszélyes ellenfele.

E kérdéssel kapcsolatban vitéz Endre László felvetette a kérdést, hogy vajon csupán német érdek-e a háború megnyerése és pusztán német eredetű- az antiszemitizmus? E kérdéssel az államtitkár évtizedek óta foglalkozott és a zsidóellenes irodalom hatalmas tömegét találta meg a londoni British Muzeumban és maga fordította le a francia Leon de Poncins könyvét, amely
a zsidó világuralmi törekvéseket szolgáló, mostani háború kitörését prófétai módon jövendölte meg.

De nekünk magyaroknak nem volt szükségünk német példára- mondta vitéz Endre László-, hiszen 1919- ben felismertük már a zsidó világveszedelmet. 1944. március 19-én pedig nem történt más, mint visszakaptuk e téren az önrendelkezési jogunkat, melyet annakidején Trianon és a Népszövetség vett el tőlünk.

Beszédében befejező részében arra mutatott rá vitéz Endre László, hogy a keresztény népek és a zsidóság erkölcsi felfogása között áthidalhatatlan szakadék tátong.

A mai kereszténységünkből folyó erényekből a zsidók gyöngeségünkre következtetnek és aljas üzleti érdekből ki akarják ezt használni. Erkölcsi feltételeink tehát annyira különbözők, hogy saját erkölcsi törvényeink szerint nem is ítélkezhetünk felettük. És mindezt betetézi Roosevelt egyik bizalmas barátjának, egy Kaufmann nevű, tőlünk kivándorolt zsidónak könyve: amely a német népnek sterilizáció útján való kiirtását ajánlja a demokrata hatalmaknak- győzelmük esetére. Kérdés, hogy ugyanazt a sorsot szánta- e önmagának a mi győzelmünk esetére?
- Egy bizonyos- fejezte be előadását vitéz Endre László- elsősorban magának a zsidóságnak kell arra törekednie, hogy a zsidókérdés ily módon megoldódjék, mert különben visszavonhatatlanul és kérlelhetetlenül bekövetkezik a zsidóságot nagyon komolyan fenyegető, végső veszély, amelyet pedig egyetlen európai kultur ember sem helyesel.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Az Amerikából hazatérő Hunyady Sándort Gibraltárban őrizet bevették, majd Bordeauxba internálótáborba irányították Az Amerikából hazatérő Hunyady Sándort Gibraltárban őrizet bevették,...
Vasárnapra virradó éjjel távirati értesítés érkezett Bródy János dr....
Az olimpiász megnyitása. Az olimpiász megnyitása.
Egész délelőtt esett az eső és félő volt, hogy a versenyzők...
Fülbetegségek, a fül részei Fülbetegségek, a fül részei
Mielőtt a fül betegségeiről beszélnénk, először legyünk tisztában...
Mérkőzések Mérkőzések
A Pozsonyi Vándordíj első fordulójának sorsa is eldőlt s mult...
Vizvári Gyula (1841-1908.) Vizvári Gyula (1841-1908.)
Karácsony első ünnepnapja mély gyászt hozott a magyar színművészetre....
Darányi, Donogán és Zsuffka győzelmei Antverpenben Darányi, Donogán és Zsuffka győzelmei Antverpenben
Nagyszabású atlétikai versenyt rendeztek a hatalmas belga...
A czárné nem fogadja a szerb királynét A czárné nem fogadja a szerb királynét
Kétségtelen, hogy a Vuics-kormány azért mondott le, mert a szerb...
Szabadlábra helyezte a budapesti vizsgálóbíró Glass festőművészt Szabadlábra helyezte a budapesti vizsgálóbíró Glass...
Komáromnál a cseh hatóságok áttették a határon Glass Miksa...
Széll az alkotmánypárt elnöke Széll az alkotmánypárt elnöke
Darányi Ignácz földmivelési miniszter nyitotta meg az alkotmánypárt...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98