Dtum
Login with Facebookk
1944 | Június

A Ferencváros és a Kolozsvár jutott a Magyar Kupa döntőjébe

A bajnokság befejezése után, a Magyar Kupa küzdelmeké a szó. Az elődöntőkig jutottak a csapatok a kupaküzdelemben. Három fővárosi csapat mellett, a bajnokságban nagyszerű helyezést elért Kolozsvári AC, mint a legjobban szereplő amatőr csapat, megnyerve a Corinthián-díjat került az első négy csapat közé.

A két mérkőzés közül a Ferencváros és az Újpest, a két régi nagy rivális az Üllői-úton találkozott. A múlt heti Vidék-Budapest mérkőzés után, amelyen mind Sárosi dr. mind Zsengellér a két „nagyágyú” remekül játszott, mindenki érdekes és izgalmas csatát várt, mert a kupa találkozón a két „nagy” egymás ellen játszott.

A szép harc nem is maradt el, a közel húszezer ember izgalmas és értékes labdarúgásnak volt a szemtanúja. A győzelmet a zöld-fehérek szerezték meg. A három gólkülönbség, a jobban futballozó ferencvárosi fedezett sor számlájára írandó.

A másik mérkőzésen, Csepelen, a Kolozsvári AC újra bebizonyította, hogy bajnoki szereplése nem pünkösdi királyság volt. Egy góllal bár, de két vállra fektette a kétszeres bajnok Csepel csapatát. A döntőbe, tehát a Ferencváros és a KAC csapata került.

Ferencváros – Újpest 5:2 (2:0)


Kolozsvári AC – Csepel 1:0 (1:0)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Ónódy fejelni akar, de Verseczi leszedi a labdát.jpg A két nagy rivális. A Ferencváros és az Újpest csapata a játékvezetőkkel.jpg Ónódy az újpesti kapura tör.jpg Verseczi elvetődve ment, Pozsonyi biztosít.jpg Márki kapus Pintér elől bokszolja ki a labdát.jpg Zsengellér megrökönyödve figyeli, hogy Rudas miképpen fejeli el előle a labdát.jpg A kispadon, jobbról Jávor Pál, a Csepel, Opata Zoltán, a KAC edzője, Lázár gyúró társaságában.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98