Dtum
Login with Facebookk
1944 | Május

Ujabb részletek a Petiot-ügyben

Könyvet vezetett áldozatairól a párisi orvosgyilkos
Páris, március 26.

(Német Távirati Iroda.) A tömeggyilkos Petiot bűnügyében ujabb fontos részleteket derítettek ki. Paul törvényszéki orvos, boncolási szakértő, aki az elmult években résztvett a Szajnában, a bolognai erdőben és másutt talált emberi testrészek megvizsgálásában, a Petiot dr. villájában felfedezett testrészek megvizsgálása után arra a meggyőződésre jutott, hogy a régebbi gyilkosságokat is Petiot követte el. A gyilkos ugyanis mindig ugyanazokat a vágásokat alkalmazta.

A leletekből kiderült, hogy a halálvillában „megskalpolták” az áldozatok arcát, a feltevések szerint azért, hogy ne lehessen megállapítani személyazonosságukat.

Időközben kihallgattak egy embert, akinél Petiot meszet rendelt. A szállításra azonban közelebbről nem ismertetett okokból nem került sor. Ugy látszik a 400 kilogrammos mésszállímányok nem bizonyultak elegendőnek a tömeggyilkos számára.

Amikor a várt ujabb mészküldemény sem érkezett meg, Petiot dr. arról félve, hogy a környéken megérzik a hullaszagot, a testrészeket elégette, de végül is ez vezetett a bűncselekmények felderítésére.

A nyomozó hatóságok névtelen levelet kaptak, amely szerint két Hollandiából elmenekült gazdag család tagjai, akik 1942 –ben érkeztek Párisba, Petiot segítségével ki akartak vándorolni Argentínába. A levél elmondja, hogy felszólítást kaptak rejtőzzenek el néhány napig az Arc de Triompbe közelében egy házban: a gyilkos villája is azon a környéken van. A hollandok eltűntek és velük együtt a pénzük és értéktárgyaik is. Hatan vagy heten voltak.

Eddig tizennégy áldozat személyazonosságát sikerült megállapítani, de még csak kettőnek a nevét közölték.

A rendőrség keresi azt a könyvet, amelybe Petiot dr- egy barátja vallomása szerint-, áldozatai nevét az összes részletekkel együtt bejegyezte. Ezenkívül keresnek 47 bőröndöt, amelyet a gyilkos villájából ismeretlen helyre szállítottak. (MTI)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98