Dtum
Login with Facebookk
1944 | Május

A svéd SKF golyóscsapágygyár az amerikai és angol feketelistán?

Stockholm, május 7.

New-Yorkból jelenti a brit hirszolgálat:

A szombati newyorki lapok washingtoni tudósitóiktól jelentéseket közölnek, amelyek célzásokat tesznek Svédországra gyakorolandó uj nyomásról a Németországnak szállitott golyóscsapágyak ügyében. Washingtonban olyan meg nem erősitett hirek keringenek, amelyek szerint amerikai kiküldöttek mennének Svédországba a további tárgyalások lefolytatására.

Egyesek ugy tudják, hogy ebben a kérdésben a szombati sajtókonferencián Hull külügyminisztert nyilatkozattételre fogják felszólitani. Az egyik amerikai ujság washingtoni keltezéssel azt jelenti, valószinű, hogy az uj nyomás folyományaként a hires SKF svéd golyóscsapágygyárat az amerikaiak feketelistára helyezik.

A lap idéz egy amerikai gazdasági szaktekintélyt,
aki kijelentette, hogy máris igen élénk vizsgálatok vannak folyamatban ezzel kapcsolatban. A lap ezután közli, valószinű, hogy a brittek is feketelistára helyezik a svéd golyóscsapágy előállitó társaságot, ha az amerikaiak ilyen értelmű döntést hoznak (MTI)


Amsterdam, május 7.
(Német Távirati Iroda)

Az angol hirszolgálat washingtoni jelentése szerint már ir cégek is szerepelnek
az Egyesült Államok fekete-lajstromán. Hull külügyminiszter szombaton kiegészitő fekete-lajstromot adott ki, amelyen harmincnyolc ir cég neve szerepel. A kiegészitő svéd lajstromon négy, a spanyol lajstromon tiz uj cég szerepel, mig egy céget töröltek, a kiegészitő portugál lajstromon pedig tiz cég neve szerepel. (MTI)


Ujabb intézkedéseket jelentettek be a semlegesek ellen


A Nemzetközi Sajtó Tudósitó jelenti:
A félhivatalos angol hirszolgálati iroda jelentése szerint amerikai hivatalos körökben kétségtelennek tartják, hogy „uj, hatásosabb akció” készül a semlegesek ellen, ha azokkal nem sikerül rövidesen kielégitő megállapodásra jutni. Az angol hirügynökség nem tartja valószinűtlennek, hogy Russell, az amerikai külügyminisztérium kereskedelmi osztályának vezetője Hotspringsben tartott beszédét a semlegeseknek szánta, különösen pedig Svédországnak. Azt a fenyegetését, hogy a szövetségesek győzelme esetén a háboru után is feketelistán tartják azokat a cégeket, amelyek együttmüködtek a tengelyhatalmakkal, közvetlenül Stockholm ellen irányuló fenyegetésnek fogják fel.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98