Dtum
Login with Facebookk
1945 | Augusztus

Gerevich Aladár nyerte Budapest kardbajnokságát

A Magyar Vívó Szövetség rendezésében a Sportcsarnokban zajlott le Budapest kardbajnoksága, melyet a magyar vívás megalapítójának, Nagy Bélának nevére írták ki.

A versenyen 42 vívó indult. A középdöntő után már előrelátható volt, hogy a verseny Gerevich Aladár és Bay Béla dr. közt fog eldőlni. Úgy a zsűri, mint a versenyzők nehezen szokták meg az új rendszert, mely a védésen alapszik. Ez azonban az igazi klasszikus magyar vívás.

Sajnos, látható volt, hogy a vívók az edzés elején tartanak. Örvendetes volt az a lelkesedés és vívókészség, amivel az asszókat végigvívták. Az MVSz jelenlegi vezetőségének az érdeme, hogy a nyári idényben a semmiből meg lehetett indítani a magyar vívást. Régi kardbajnokunk, a 68 éves Dunay Bertalan csak egy tussal esett ki a középdöntőből.

A verseny győztese, Gerevich Aladár győzelme egy percig sem volt kétséges. Igaz, hogy ő is messze van régi formájától. Bay dr., nagy rutinjának köszönheti szép helyezését. Szilvasy dr. remekül küzdött, ő volt az, aki Gerevichet megverte. Papp (Toldi) teljes edzés nélkül állt ki, így is szép helyezést ért el!

A verseny egyik legnagyobb meglepetése Radnai Elemér Ganz TE szereplése, aki megcáfolta azt a tévhitet, hogy a vívás nem lehet munkássport. Radnai munkásfiú volt, szorgalmával műszaki tisztviselő lett és a magyar vívás egyik ígérete. Ha leszokik hibáiról és követi Szalaczky műszer testtartását, a következő versenyeken az elsők között lesz.

A verseny eredménye a következő:
Budapest karbajnoka Gerevich Aladár Toldi 7 győzelemmel, Bay Béla dr. BEAC 6 gy., 3. Szilvásy Pál Barátság 6 gy., 4 Papp Gyula Toldi 5 gy., 5. Radnai Elemér Ganz 4 gy., 6. Verebes Jenő dr. Barátság 3 gy., 7. Zöld Ferenc dr. BEAC

A verseny közben hölgymérkőzések voltak. Meglepetést keltet Elek Margit győzelme Elek Ilona világbajnoknő ellen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98