Dtum
Login with Facebookk
1945 | December

Tárczay Felicides bűnlajstroma

A politikai rendőrségen ma fejezték be Tárczay Felicides Román kihallgatását. Elmondotta, hogy mikor Mihályi községbe tette át székhelyét, ahol a nyolcadik hadsereg ruharaktára, valamint a kitelepült tűzoltók és mentők anyagszerraktára volt, hogy ezeket a raktárakat a nyilas banditák segítségével kirabolta és az anyagokat élelmiszerre próbálta becserélni.

Kiderült vallomása során, hogy a Magyar Nemzeti Bank aranykészletét szállító vonatot megtámadó nyilas bandának parancsnoka ő volt. A nyilasok csak fejenként tíz aranyóra kiosztása után álltak el a vonat teljes kifosztásától. Beismerte, hogy „kirívó magatartásáért” még a nyilasok is megfedték és ekkor, hogy a „nemzetvezető” kegyeiből ki ne essék, lelkesen szervezte a környéki fiatalságot és leventepuskákkal felfegyverkezve hajtotta őket az első vonalba. Később Ausztriába húzódott nyilas bandájával együtt, ott tovább folytatta a propagandát.

Szóbakerült kihallgatása során az is, hogy a zsidószármazású magyar olimpikonokat miért üldöztette a halálba? Azt hangoztatta, hogy ő is csak parancsra cselekedett, neki semmi kifogása nem volt az olimpikonok ellen, „bár azok csökönyösen ragaszkodta ósdi elveikhez és nem tudták megérteni az ú európai nemzeti szocialista gondolatot.”

Megosztás:

A cikkhez 1 hozzászólás kapcsolódik!
A hozzászólások megtekintéhez kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98