Dtum
Login with Facebookk
1945 | Június

Moszkva: „Nincs kegyelem a háborús bűnösök számára!”

A fasiszták titkos támogatói szítják a szövetségesek közötti „ellentéteket”
Moszkva, június 2. A moszkvai rádió magyarnyelvű hírmagyarázója a háborús bűnösök mentegetésének kapcsán a következőket mondotta:
- Nincs és nem lehet kegyelem a fasiszta háborús bűnösök számára. Ezek a hóhérok meg akarták fosztani Európa népeit szabadságuktól, elpusztították Európa legszebb városait a kannibálok birodalmává akarták tenni Németországot. Még nem mindenki ébredt annak tudatára, mit érdemelnek e szörnyű gaztettetek elkövetői! Borzasztó elgondolni, hogy akadtak emberek, akik kezet fogtak Göringgel, s leültek vele egy asztalhoz. Sok fasiszta öngyilkos lett, de mások abban a reményben, hogy nemsokára újra eljön az ő idejük.

 

Miből táplálkoznak ezek a remények? Ez a kérdés ma nagyon sok embert nyugtalanít. Miért likvidálták csak a legnagyobb nyomásra a flensburgi bűnbarlangot? Miért nem akarja kiadni Franco Degrellet és Lavalt? Miért üdülhetnek még ma is sokan a fasiszta gonosztevők közül Olaszország fürdőhelyein?

 

Kétségtelen, hogy vannak erők, amelyek igyekeznek a szövetségesek között felmerülő legkisebb nézeteltéréseket is nagy viszályokká felfújni. Vannak kérdések, amelyeket elsősorban kell megoldani. Igy minél hamarabb fel kell számolni a fasizmus maradványait. Ha csakugyan megtisztítjuk Európát, ha kiküszöböljük a fasizmus minden befolyását Európából, akkor maguktól elesnek, vagy legalábbis igen könnyen megoldódnak azok a bizonyos „nézeteltérések”, amelyek körül ma olyan nagy zajt csapnak bizonyos külföldi sajtóorgánumok. (MTI)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Degrelle Pierre Laval
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98