Dtum
Login with Facebookk
1945 | Május

Zsellér nyerte a kerékpáros Grand Prixet

Trópusi napsütésben 2500 néző előtt rendezte a Kerékpáros Szövetség az idei pályanyitó versenyt. A nézők soraiban megjelent Hechiler alpolgármester is.

A főversenyzők 1000 méteres távon mérték össze erejüket s a küzdelem a Grand Prix nagydíjáért folyt. Az első előfutamban győz Zsellér. Az utolsó 200 méter ideje 13.02. 2. Sárosi. 3. Csikós. A második előfutam győztese: Tóbiás 13.01 idővel. 2. Knob. 3. Papp. Harmadik előfutam: 1. Nagy Béla 13.01. 2. Morvay. 3. Borbély.

A kezdők selejtező versenyében minden körben kiesik egy versenyző. Itt az első áldozat Dobrovszky, majd ezt követi Südi, végül László. Győzött: Kovács. 2. Hági, 3. László. 4. Südi.
Vaskerekesek versenye: Győz Pintér. 2. Horváth.

A grand Prix középfutamai

Knob-Zsellér állnak először starthoz. Óvatos helyezkedés, majd erőteljes tempózás, végül a hajrát Zsellér nyitja meg és győz három géphosszal 12.01-es nagyszerű idővel. Papp-Tóbiás a második mérkőző pár. Itt a győztes Tóbiás. Morvay-Sásdi futama nagy küzdelmet hozott. Végül Sásdi győz tenyérszélességgel, 13.02-es idővel. Nagy Béla-Csikós párharcából Nagy kerül ki biztos győztesként.

Azok a főversenyzők, akik a Grand Prix előfutamából kiestek, egy pontversenyben mérték össze erejüket. Az első ilyen hajrában győz Knób. 2. Bulyka. 3. Ujváry. 4. Hirsch. Második hajrá: 1. Knób. 2. Hirsch, 3. Éles, 4. Bulyka. Harmadik hajrá: a csengetéskor Morvay 15 méter előnyre tesz szert, ezt végig tartva biztosan győz Knób, Hirsch és Éles előtt.

Végeredmény: 1. Knób (17 ponttal), 2. Ujváry, 3. Borbély. 4. Hirsch, 5. Éles.

A grand Prix középdöntője

Sásdi-Zsellér áll a starthoz. Győz Zsellér. Nagy Béla-Tóbiás párharcából az utóbbi került ki győztesként. Nagy meglepetés! Nagy Béla megóvta a versenyt s a versenybíróság úgy határozott, hogy azt még egyszer kell lefutni. A közönség elégedetlenkedik, s e közben áll ismét starthoz a két versenyző. Nagy Bélának láthatóan elment a kedve, s így Tóbiás könnyű győzelemhez jut.

A grand Prix döntője:
1. Zsellér, 2. Tóbiás, 3. Sásdi, 4. Nagy.

60 körös páros verseny

Kilenc pár indul el mérsékelt tempózással s látszik, hogy minden versenyző tartogatja erejét s minden 10. körben megismétlődő úgynevezett részhajrákra. A 9. körben csengetés után kezdődik meg a nagy küzdelem, s itt Nagy Béla ugrott ki elsőnek s így jó 10 méterrel biztosan győzött Tóbiás, Faludi, Sásdi előtt. A hajrá után a mezőny széthúzott, s később ismét tömörült.

Óvatos tempózás után érkeznek a második hajrához. Ezúttal Tóbiás kezd, de győzni nem tud. 1. Knób, 2. Nagy Béla, 3. Tóbiás, 4. Sásdi. A harmadik hajrá előtt sem változik a helyzet. Gépies tempózás után következik a hajrá, ezúttal Nagy Béla győz Faludi, Hirsch és Papp előtt.

Kilenc pár indult és még a 40. körben együtt a mezőny, ami azt jelenti, hogy egyforma erők mérkőznek. Egyébként, ami élet van a versenyben, azt Zsellér viszi bele. Így érünk a negyedik hajrához, amelyet Knób nyer meg Tóbiás, Nagy és Hági előtt.

Az 5. hajrában Zsellér egész hátulról tör előre és két géphosszal fut át elsőnek a célon. 2. Hirsch, 3. Tóbiás, 4. Faludi.

Az utolsó hajrához készülnek a versenyzők. Óvatos tempózás és nagy várakozások, majd helyezkedések. Csengetés. Ez az utolsó futam, amelyben még menteni lehet a menthetőt, mert ebben duplán pontoznak. Futamgyőztes: Knób, 2. Zsellér, 3. Tóbiás, 4. Bulyka.

Végeredmény: 1. Nagy Béla-Zsellér pár 23 ponttal, 39.41.8 idővel, 2. Knób-Morvay, 3. Éles-Tóbiás, 4. Faludi-Bulyka, 5. Hirsch-László.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98