Dtum
Login with Facebookk
1946 | Április

A titkos leadóról vall Karády Katalin

Bággoni Váró Andor bűnperének tárgyalásánál nagy érdeklődéssel várták Karádi Katalin megjelenését. A népszerű színésznő azonban nem jelent meg a tárgyaláson, mert megbetegedett. Ágyban fekvő beteg volt és csak ma este veszi át újra szerepét a Sybillben.


Megkérdeztük Karády Katalint, hogy ha megjelent volna a tárgyaláson, milyen vallomást tett volna? Karádyt ugyanis baloldali magatartása miatt üldözték. Hónapokig a pestvidéki törvényszéken a Gestapo foglya volt. Üldözői közé tartozott Bággoni Váró Andor is.


- Az ügyészségen már vallottam – mondotta a Kis Ujság munkatársának Karády Katalin. Elmondottam, hogy Bággoni Váró Andor, mint a „Magyarország” című lap színházi szerkesztője, megírta rólam és széltében-hosszában terjesztette, hogy nálam, a lakásomon, a zongorámban, titkos rádióleadó állomást találtak. Ezzel a rádióállomással tartottam volna állandó összeköttetést a szovjet-oroszokkal és az angolokkal. Ugyancsak a vádlott híresztelte rólam, hogy a Gestapo a pestvidéki törvényszék udvarán felakasztott engem. Abban az időben az ilyen valótlan hírek terjesztése könnyen valóra is válhattak volna. Az újságíró egyízben megjelent nálam. Kénytelen voltam őt fogadni és ekkor is a legképtelenebb politikai tendenciákat magyarázta nyilatkozatomba. A vádlott helytelenítette baloldali magatartásomat, azért állt be üldözőim közé.

No, de hiába üldözték Karádyt...

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98