Dtum
Login with Facebookk
1946 | Április

Befutottak az első gőzösök Triesztbe a Magyarországnak szóló UNRRA-küldeménnyel

Értesülésünk szerint az elmúlt napokban a trieszti kikötőbe befutott az első két amerikai hajó a Magyarországnak szánt UNRRA-küldeménnyel.
Az első hajó, a „Realy Victory” nevű, a budapesti UNRRA-iroda egész felszerelését is elhozza magával, mintegy 14 tonna súlyban. A második hajó Lake-side Park 546 tonna sózott- és konzervhalat hozott Magyarország részére.

A küldemény hazaszállításáról Petrics államtitkár, aki a közlekedésügyi minisztérium részéről a szállítást irányítja, a következőket mondotta:

– Triesztbe már két szerelvényt küldtünk le, hogy a szállítás Budapestre minél gyorsabban megtörténjék. Az egyik szerelvény 40 vagónból áll, a másik 50 vagónból és valamennyi fedett kocsi. Triesztben kormánykiküldöttek és szállítási szakemberek tartózkodnak, akik az átrakás munkáját intézik és intézkedés történt, hogy Triesztből a leggyorsabban szállítsák Budapestre az UNRRA-küldeményeket. Külön biztosító osztagot küldtünk oda, amely a szerelvényekre és a küldeményekre felügyel. A trieszti UNRRA-vonatok Jugoszlávián át jönnek Budapestre és Murakereszturon érik el a határt.

– Még egy kedvező hírt közölhetek:
nagyobbmennyiségű gyógyszerküldemény érkezett repülőgépen Hamburgba. Intézkedés történik, hogy ez az értékes küldemény is mielőbb Budapestre érkezzék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98