Dtum
Login with Facebookk
1946 | Augusztus

A 100 kilométeres sebességgel száguldó orkán leszakította a Petőfi- és a Boráros-téri hidat!

A tegnapról mára virradó éjszaka pusztító erejű szélvihar söpört végig a fővárosban. A viharral kapcsolatban a Meteorológiai Intézet éghajlatmutató osztályán a következőket mondották munkatársunknak:

- Az olyan rendkívüli hőségnek, amely a tegnapi napon újabb csúcspontot ért el, rendesen egy ilyen viharos betörés vet véget, mint az éjszaka. Már a tegnapi hivatalos meteorológiai jelentés is említést tett, hogy Nyugateurópából nagyobb hideg levegőtömb nyomul előre, ez érte el tegnap este 8 óra tájban hazánkat. Miután gyorsvonat sebességgel végigszáguldott a Dunántúlon, a vihar igen nagyerejű volt, szélcsöndből egyszerre több mint 70 kilométeres órasebességű nyugati széllökés következett és ez később 100 kilométeres órasebességet is elért. Gyors egymásután jöttek újabb és újabb rohamok, amelyek igen nagy kárt okoztak.

A szélvihar következtében egyébként a Petőfi-híd és a Boráros-téri híd leszakadt. A Boráros-téri hídhoz 9.40 órakor hívták ki a tűzoltókat. A híd egyrészét magukkal sodorták a Duna hullámai. Ezen a hídrészen rekedt Básti Veronika 19 éves varrónő, aki az ijedtségtől beleesett a Dunába. Egy közelben szolgálatot teljesítő rendőr utánaugrott és sikerült idejében kimentenie a vízből. A tűzoltók mentőkötelekkel erősítették meg az elszabadult hídrészt.


A Petőfi-hídhoz este 10 órakor mentek ki a tűzoltók. A pesti oldalon, az ötödik és hatodik ponton közötti nyílás szakadt le a vízbe. Ugyancsak leszakadt a budai oldalon az első hídrész is.

Az Erzsébet-tér 4. számú ház előtt Budai Dániel 48 éves asztalost részesítették elsősegélyben a mentők. A szélvihar következtében egy tégla esett a fejére. Súlyos állapotban vitték a Szent István-kórházba.

Ugyancsak szerencsétlenség történt a IX. kerületben, a szabadkikötőben is. Itt Gácser János 19 éves honvéd sebesült meg egy téglától. Haldokolva szállították az I. helyőrségi kórházba.
A két hídon egyébként a forgalom a délelőtti órákban még nem állt helyre.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98