Dtum
Login with Facebookk
1911 | November

A TSE birkózó versenye

Vasárnap, folyó hó 5-én rendezte a Törekvés Sport Egylet ez idén az első birkózó-versenyt, mely a legszebb siker jegyében folyt le.

 

A versenyen a Zöllner István vándordijért küzdöttek egyleteink, melyet a Magyar Test-gyakorlók Köre 13 ponttal a Törekvés 6 pontja ellen nyert meg feltünést keltett a Budapesti Athletikai Club sportszerütlen viselkedése, mely egyesület - állitólaga személyi differenciák miatt - nem nevezte be birkózóit.

 

Ezen egyesület távolmaradása azonban semmit sem rontott a versenynek, mivel ugy a versenyzők kiválósága, mint a versenyek sportszerü lebonyolitása teljesen kielégitette a nagyszámban megjelent közönséget, mely végig a legnagyobb érdeklődéssel viselte tett a verseny iránt.


A rendezés a Törekvéstől megszokott kiváló jó volt s a verseny lebonyolitása a legnagyobb sportszerüséggel történt, mely méltán mintaképül szolgálhat a többi versenyt rendező egyesületeknek. A közönség nagy megelégedéssel tapasztalta azon összetartást, mely a birkózással foglalkozó egyesületek között fennáll, kiknek vezetői önzetlenül dolgoztak a verseny sikere érdekében.

 

Igy különösen a Magyar Testgyakorlók Körének, Munkás Testedző egyesületnek. Postásoknak, Máv. gépgyár és Testvériség vezetői egész napon át fáradhatatlanul, odaadással segitettek a Törekvés kiváló vezetőségének. A Magyar Atliletikai Szövetség birkózó szakosztályának képviseletében Orosz Miklós (Postás) jelent meg.


Ami a versenyzők tudását illeti, örömmel tapasztaltuk, hogy dacára annak, hogy ez a versenyévad első versenye volt, mégis óriásit fejlődtek birkózóink s számtalan nagyon szép küzdelemben gyönyörködhettünk.


A pehelysulyban 34 induló volt, kik között kiváló erőnek bizonyultak Márton Károly, Pann József, Szekér Géza, Hahn János, Lajos Sándor, Koncsek Ferenc. Bollo Károly és még többen. Ezen sulycsoportban valóban nagyon nehéz lesz a válogatás, mivel, a legnagyobb része igen szépen dolgozik s ezek közül bármelyik megérdemli az első helyet.


A könnyü sulyban 17-én indultak, kik közül elsőrangu erő a debreceni Orosz Dezső, ki komoly jelöltje lehet, ha tovább is ily formát mutat, az olympiai kiküldötteknek. Kiváló ezen sulycsoportban még Zólyomi Gyulam Steiner Rezső és Miklós József.


A középsulyban 9-en vettek részt és ebben a sulycsoportban néhány imponáló nagyságot vélünk felismerni, olyanokat, kik kiváló technikájuk mellett, nagy erőt is képviselnek. A legjobb ember nézetünk szerint Ujlaky Sándor, ki csak balszerencse folytán esett el az első díjtól. Csaknem egyenlő erő Csüdör Béla, míg Hudák János inkább óriási erejével dolgozik.


A nehézsulyban 5-en indultak, itt Elődnek komoly ellenfele nem volt s igen könnyen győzött, azt hisszük azonban, hogy tavaly óta sokat fejlődött.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Roueni millenáris ünnepségek Roueni millenáris ünnepségek
Fényes ünnepségek szinhelye ez idő szerint Rouen az egykori franczia...
A német kormányváltozás jelentősége A német kormányváltozás jelentősége
Csöndben, de annál érdekesebb események között zajlott le a német...
Nagy Balogh János élete és művészete Nagy Balogh János élete és művészete
Ami élt, alig ismerte valaki. Magára hagyatva, szegényen, önként...
A gabonaárak alakulása A gabonaárak alakulása
A szombati gabonatőzsdei forgalom lefolyása jellemzi a helyzetet...
Meller L. Egyed Meller L. Egyed
Meller L. Egyed, budapesti bankbizományost, a ki miatt Virág Lajos...
Károly főherczeg a Tátrában Károly főherczeg a Tátrában
A fiatal Károly főherczeg több hétig tartott körútját a Tátrában...
A svéd gyufatröszt világraszóló panamabotrányok viharában szerzi meg Lettország gyufamonopóliumát A svéd gyufatröszt világraszóló panamabotrányok viharában szerzi meg...
Szeptember első napjaiban a lett kormány az uj parlamenttel egy...
A Turul madár helyett már a Lánchíd tetejére kusznak az őrültek A Turul madár helyett már a Lánchíd tetejére kusznak az őrültek
Vasárnap este 10 órakor nagy riadalmat keltett a Lánchídon egy...
A távírástól a távszaglásig A távírástól a távszaglásig
Mindenki tudja, hogy a távolbalátó a fejlődésnek már eléggé...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98