Dtum
Login with Facebookk
1924 | Szeptember

Magyarország – Lengyelország 4:0 (3:0)

A magyar csapat játéka nem volt kielégítő. – A lengyelek hősiesen védekeztek. – Orth volt a mezőny legjobb embere

Üllői-úti pálya. – 25.000 néző – Bíró: Plhak (Bécs)

A negyedik lengyel-magyar válogatott mérkőzés váratlanul sok nézőt csalt ki az FTC kibővített pályájára. A sportrajongók nagy része azonban a magyar győzelem ellenére csalódottan távozott, mert válogatott játékosaink általában unalmán iskolajátékkal hivalkodtak.

Egyedül Orth játéka volt kielégítő, ő volt a mezőny legjobb embere. A lengyelek sokat fejlődtek és lelkes támadásaikkal nem egyszer hozták veszedelembe a magyar kaput. A gól előtt azonban még elvesztik a fejüket, hősies védekezésükkel azonban elismerést arattak. A bécsi Plhak a mérkőzést kitűnően vezette, a közönség többször meg is tapsolta.

Első félidő.
A magyarok kezdenek. Orth hatalmas rúgással Braun-hoz juttatja a labdát, aki a jobbszélen leszaladva, a kapu elé centerez, de a belső hibáznak. A lengyelek egy csöppet sem elfogadottak, de a magyar csapat is erélyesen dolgozik. Hirtelen esni kezd az eső, de ez a játékosokat nem zavarja, csak az állóhelyeken szorongó közönség menekül idegesen a tribünökre.

Jó ideig közép mezőnyjáték folyik. A 8. percben esik az első korner a lengyelek ellen. Braun szépen ívelt labdáját a kapus kiboxolja. Egy tumultusban akad meg a labda és újból kornerre kerül. Az eső lassanként eláll. A 11. percben a lengyelek kitűnő támadását Senkey kornerre menti.

A 14. percben a lengyelek nagyon kemény támadást vezetnek a magyar kapu ellen, de a meleg helyzet az utolsó pillanatban sok szerencsével tisztázódott. A 17. percben a lengyel csapat újabb kornerhez is jut. A következő pillanatban azonban már a lengyel kapu van gólveszedelemben, de Csontos közvetlen közelről hibáz.

A 29. percben védelmünk hibájából majdnem gól esett – csak a kapufa mentett. Egy perc múlva a lengyel kapus fog egy éles lövést. A 27. percben a lengyelek rúgnak kornert, de célt tévesztenek. A következő percben a lengyelek kvalitásos jobbszárnya újabb kornert ér el, majd egy perc múlva Fischer csak újabb korner árán tud menteni.

A lengyel csatársor általában imponáló módon dolgozik és a közönség szívesen tapsol nekik.
A 32. percben egy félegészséges magyar támadás Csontos lövésével végződik, amely
az egyik bekk lábáról a kapuba perdül. 1:0.

A közönség hidegen veszi tudomásul az eredményt, mert a, magyar csapat csekély kivétellel unalmas játékot produkál. A 36. percben a meccs legszebb jelenete játszódott le: Orth egy tumultusból finoman kiszabadítja a labdát és bal lábbal, búgó bombalövést küld a kapu jobb felső sarkába, de a biztosnak látszó labda a belső kapufáról visszapattan.

A következő percben a magyar csatárok teljesen a lengyel kapura viszik a labdát és kétszeri lövés után újabb öngóllal szerezzük meg a második gólt. 2:0.  A 41. percben Braun és Takács mintaszerű összjátékából utóbbi 20 méterről a jobb alsó sarokba irtózatos erővel vágja be a labdát. 3:0. Ez az eredmény megmarad a félidő végéig.

Második félidő.
A lengyelek kezdenek, de rögtön Orth kaparintja el a labdát és már az első percben majdnem gól esik, de a lengyel kapu kornerrel szabadul a veszedelemből. A 4. percben a magyar kaput fenyegetik és Fischer ügyetlensége majdnem bajt okoz. A 6. percben Braun lerohan, mintaszerű beadását Takács gyöngén lövi kapura, mert félrenyomják. A 10. percben a magyarok kornert rúgnak, gól azonban nem esik.

Lassanként ellaposodik a játék és a közönség hamísítatlan Fradi-tapssal próbál a játékba élénkséget vinni. A 14. percben a lengyel balhalf sérülten kiáll, helyette tartalék jön. A következő percben Orth egy 16-osról rúgott szabadrúgástól a kapus keze megsérül, pillanatok múlva pedig egy csavart bombalövése vágódik a kapuba. 4:0.

A kapus kiáll. Helyébe új ember jön. A lengyelek kapuja most állandó tűzben van. Az ellenfél védelme idegenesen mozog. A 20. percben a bíró a 16-os vonalról szabadrúgást ítél ellenünk, amelyből majdnem gól esett. A 35. percben Fischer két ízben is nehéz lövésektől menti meg a magyarok szentélyét.

Csakhamar azonban megint a lengyelek kapuja előtt folyik a hadakozás. Orth bombái jobbról-balról süvítenek el vagy a kapus teszi azokat ártalmatlanokká. A 48. percben a lengyelek biztos gólt hibáznak. Fischer orrára vitték a labdát és – öt méterről fölé lőtték. Az utolsó percben Karasck bekket sérülten viszik ki a pályáról.

Az eddigi négy találkozóban minden alkalommal a lengyelek szenvedtek vereséget: 1:0, 5:0, 3:0, illetően 1:0 arányban. Gólarány 13:0 a magyarok javára!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98