Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1924 | Április

Magyarország-Olaszország 7:1 (2:0)

Csatársorunk szemkápráztató játékot produkált – Molnár volt a mezőny legjobb embere, aki „hat trick”-et csinált. – Zsák szenzációsan védett. – Az olaszok tizenegyesből érték el egyetlen góljukat.

Hungária-úti pálya. – 38.000 néző. – Bíró: Seemann (Bécs)

Vasárnap olyan szenzációs győzelmet aratott a magyar válogatott; csapat az utóbbi esztendőkben nagyszerűen föltört olaszok fölött, hogy ennek alapján nemcsak nálunk, de külföldön is mindenütt a párisi olympiász biztos győztesének kell tekinteni a legjobb magyar tizenegyet.

A magyar válogatott legénység csatársora évek óta nem látott briliáns játékot produkált.
Különösen Molnár volt elemében, aki a mezőny legjobb embere volt és „hat trick"-et csinált, ami a legszebb teljesítmény egy csatártól. Társai: Braun, Opata, Jeny, majd Eisenhoffer is nagyszerűen küzdöttek a példaszerűen „góléhesek" voltak.

Csatársorunk pompás teljesítményét a legékesebben bizonyítja az, hogy mögöttük gyatra védelem volt. Különösen Pruha keltett nagy csalódást. Egyetlen egészséges akciója nem volt. Egyedül Tóth (KAOE) elégített ki, míg a Fogl-fivérek többször hibáztak és csak Fogl II. mutatott valamit régi, nagy formájából. Zsák viszont a kapuban briliánsan védett, egyetlen hibát sem csinált.

Az ellenfél játékosai, a kapus kivételével, mind jó technikáinak, csak a 16-os vonalon belül tehetetlenek. Legjobb volt közöttük De Vecchi, a 37-szeres válogatott csapatkapitány és Cevennini III., aki az olaszok egyetlen gólját lőtte.

A csapatok a következő fölállításban szerepeltek:
Magyarország: Zsák – Fogl II. és III. – Tóth. Pruha, Blum – Braun, Molnár, Opata, Eisenhoffer, Jeny.
Olaszország: Combi – Rosetta. De Vecchi – Aliberti Romano, Cevennini III. – Conti, Ardissone. Baloncieri, Rosso, Monti III.

A mérkőzés lefolyása:
Rövid egy kapura való játék után megszólal Seemann bíró sípja és a pálya közepére lépnek a csatárok. Pontban ½ 5 órakor kezdik a játékot a magyarok. Jobboldalra kerül a labda, de pillanatok alatt ár outra röpül és alig egy perc múlva. Zsák fog egy „hosszú” labdát. Rövid mezőnyjáték után az olaszok jobbszárnya előre lendül és a két Fogl hibájából kritikus helyzet támad a magyar kapu előtt.

A következő percben azonban egy ideális magyar támadásból Opata lövése hajszálra süvit a háló mellett. Az olaszok most egy kissé beszorulnak, de csakhamar leküzdik idegességüket és precíz összjátékkal törnek előre. Gyors fordulataik, erőteljes mozgásaik mindenkinek osztatlanul tetszenek.

A 10. percben egy akadémikus pontosságú magyar támadás Molnár magas lövésével ér véget. A magyar csatársor nagyszerűen dolgozik, de halfsorunk tehetetlensége miatt az olaszok többször jutnak szóhoz. A 14. percben esik az első korner a mi javunkra, de eredmény nélkül.

A következő percben kettős sípjelzésre egy percig szünetel a játék az elhunyt Oprée elnök tiszteletére. A folytatólagos játékban egy nagyszerű támadásunk Eisenhofferen majdnem meghiúsul, de Molnár és Braun idejében közbelépnek: „Csibi” egy sikerült driblinggel bal lábbal a jobb sarokba plaszírozza. 2:0

A következő percben azonban az olaszok már a magyarok kapuja előtt teremnek és Zsák csak elvetéssel tud menteni. - Félidő: 2:0

Újrakezdés után az olaszok vehemensen támadnak, de a kemény kötésű Fogl Károly jól állja a sarat. Egy perc múlva majdnem gól esik ellenünk, hogy a következő pillanatban Eisenhoffer veszedelmeztesse az olaszok hálóját.

A lendületes magyar támadások következtében az 5. percben Jeny – Eisenhoffer - Opata összjátékából Eisenhoffer bombalövéséből megszületik a mérkőzés harmadik gólja. 3:0

Továbbra is a fehéringesek vannak fölényben, különösen Braun ellenállhatatlan. A 13. percben az olasz jobbszélső Conti lövését Zsák korner árán menti. A következő percben újabb korner esik ellenünk, de eredményt ez sem hoz. Fölszabadult csatársorunk ezután újra akcióba lép és a 14 percben Molnár a negyedik, majd egy perc múlva ugyancsak ő lövi az ötödik gólt is. 5:0.

Az olaszok azonban nem veszítik el kedvüket és többször erélyesen támadnak, de Zsák szenzációsan védi a magyarok szentélyét. Mintha megbűvölné a labdát, mind a kezébe szalad. A 22. percben kornert rúgnak a magyarok. A 24. percben Jeny beadásából Molnár hatra szaporítja a gólok számát. Két perc múlva egy újabb Jeny-beadásból Opata a hetedik gólt nyomja az olaszok hálójába. 7:0

A 29. percben az olasz jobbszélső egészen Zsák orrára viszi a labdát, de az macskaugrással hatalmába keríti a veszélyes labdát. A 31. pere hozza meg az olaszok egyetlen gólját tizenegyes révén, amelyet Cevennini III. pompásan belő Zsák feje fölött. 7:1

Ezután ellanyhul a játék, nemsokára azonban a magyar csatárok sorozatos támadásokat intéznek az ellenfél kapuja ellen, de az olasz kapus most már nagyobb szerencsével véd. A 43. percben az ambiciózus olaszok még egy eredménytelen kornert érnek el. Rövid mezőnyjáték után erős homályban ér véget a küzdelem, amely a magyaroknak nagy-nagy dicsőséget hozott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A magyar és olasz válogatottak Az olasz válogatottak és kísérőik megérkezésük után a déli vasúti pályaudvaron Az olasz és magyar futballvezetők és csapatok az olasz és magyar himnuszokat hallgatják A 38000 fős nézőközönség
HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Ignotus: A politika mögül Ignotus: A politika mögül
A csőd után, mit a most múlt háborús ülésszakban egész...
De Monzie gróf budapesti utjának tervéről De Monzie gróf budapesti utjának tervéről
Nemrégiben hir jelent meg a magyar ujságokban arról, hogy de Monzie...
Repőlégépszállító hajók Repőlégépszállító hajók
A világháború és az utána megtett kisérletek megmutatták, hogy a...
A magyar-osztrák válogatott mérkőzés elhalasztása A magyar-osztrák válogatott mérkőzés elhalasztása
A spanyol nátha miatt kiadott tilalom következtében november 4-ig...
Készülék a tengeri betegség ellen Készülék a tengeri betegség ellen
A tengeren való utazásnak legkellemetlenebb oldala tudvalevően a...
Fékevesztett hangon támadja Magyarországot a bukaresti sajtó Fékevesztett hangon támadja Magyarországot a bukaresti sajtó
A vasárnapi bukaresti lapok szinte reprodukálhatatlan szidalmak...
A király egészsége A király egészsége
Rómában Ferencz József király halálának a hire terjedt el. A hir nagy...
Hat hónapig jól élek, azután visszamegyek mosogatni Hat hónapig jól élek, azután visszamegyek mosogatni
Nyolc ágy van a Rókus kórház 96. számú szobájában. A 6-os ágyon...
A spanyolnátha A spanyolnátha
Fájdalom, a járvány növekvőben van. Vasárnap este 8 óráig a Szent...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98