Dtum
Login with Facebookk
1900 | Augusztus

Ahol nincsen részeg

Olyan ország, ahol nem isznak szeszes italt, ahol tehát nincs részeg ember, csak egy van, a szép Maine-állam. Ez Amerika államainak egyike, melyben tényleg egy csepp bort, vagy sört sem lehet kapni.

 

A legfőbb érdem e tekintetben a néhány nap előtt elhalt cumberlandi sheriffet, Samuel T. Pearsont illeti, kit két év előtt, szesz ellenes progjamja alapján választottak meg sheiffnek. És Pearson megtartotta ígéretét.

 

Elkeseredett harcza a korcsmák ellen, melyet hol erőszakkal, hol ravaszsággal folytatott, s amelyben a korcsmárosok hasonló erőszakosságot fejtettek ki, végre is véget vetett

a szeszfogyasztásnak, és Maine-államot, a vízivók paradicsomává tette.


Pearson halála alkalmából frissitették fel azt az esetet, mikor különösen érdekes titkos ivóhelyiséget talált egy nagykereskedő istálójában. A kereskedő hetenkint nagyobb szeszszállítmányokat kapott, anélkül, hogy Pearson tudta volna, hogy a szállítmányok hova tünnek.

 

Hosszas kémkedés után végre felfedezte a titkot : abban a pillanatban érkezett az istálóba, amidőn a fuvaros egy titkos rugót nyomott meg, mire az istáló padozata megmozdult és egy tágas raktárhelyiség lett láthatóvá, hol ékes rendben sok hordó állott egymás mellett. Az egész helyiséget természetesen rögtön elpusztitották.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98