Dtum
Login with Facebookk
1900 | December

Amerika mérsékeltebb békefeltételeit elfogadták a hatalmak

Annyi idő mulva a hatalmak pekingi követei megegyeztek, hogy milyen követelésekkel állnak a khinai kormány elé.

Elfogadták az Egyesült Államok mérsékeltebb föltételeit. A hatalmak lemondanak a bünös császári herczegek és főméltóságok kivégzéséről s leszállítják 3 és fél milliárd korona kártérítési követelésüket is, csak azt kötik ki, hogy a föbünösöket büntessék a khinai törvény szerint és a kártérítési kötelezettséget elismerjék.

 

Most már a követek a khinai békebiztosokkal tárgyalnak. Az Egyesült államok a bonyodalmak megoldásában ezentul csak diplomácziai uton vesznek részt, mert összes csapataikat kivonták Khinából. Ezekre a Filippini-szigeteken van a legnagyobb szüksége.


Hír szerint az amerikai kormány azt tervezi, hogy a khinai zavarok megoldása nemzetközi konferencziát hív össze Washingtonban. A meghívókat akkor küldik szét, ha a tárgyalásoknak már valamilyen eredményük lenne.


Most már az özvegy császárné kezd tisztába jönni azzal, hogy milyen komoly veszedelem fenyegeti az udvart és birodalmát, ha azonnal meg nem változtatja magatartását és ki nem engeszteli az idegen hatalmasságokat.


Tungvenhuant, a paotingfui hittérítők elleni kihágások értelmi szerzőjét erős német őrség fedezete alatt Tien-Csinbe vitték. Az őrség Tungvenhuant végig vezette a városon, azután pedig átadta a tartományi hatóságnak a halálbüntetés végrehajtása végett.
Sanzi tartomány uj kormányzója a fölkelőknek több mint nyolczvan vezetőjét nyilvánosan kivégeztette és a hittérítőket minden rendelkezésre álló eszközzel megvédelmezte.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Kína és a nagyhatalmak - karikatúra, 1900 A boxerlázadás
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98