Dtum
Login with Facebookk
1900 | Január

Megalakult a Magyar Athletikai Club evezős osztálya

A Magyar Athletikai Club utolsó közgyűlésén végképpen elsimultak azok a nézeteltérések, melyek egy ideig komoly veszedelemmel fenyegették a klub belső békéjét. A Krasznay Ferencz dr. elnöklésével lefolyt közgyűlés elé a választmány a következő javaslatot terjesztette:

 

1. Mondja ki a közgyűlés, hogy a klub csónakdája által proponált szabályozást elfogadja, a csónakda vagyonát, követeléseit, a csónakdát terhelő 10.92002 frt kitevő adóssággal terhelve átveszi, illetve a csónakda adósságainak törlesztését elvállalja és a vagyon átvételével az elnökséget megbízza. E vagyonösszesítés az idecsatolt vagyonkimutatás alapján történik.

 

2. Mondja ki a közgyűlés, hogy a klub csónakdájának nevét ezentúl a Magyar Athletikai Klub evezős osztályára változtatja.

 

3. Az evezős osztálynak belügyeire nézve teljes autonómiát ad.

 

4. Az evezős osztály igazgatója az elnökségi tagok közé fölveendő, azzal a hatáskörrel, a melyet a csónakda házszabályai megszabnak.

 

5. Hogy a tagfölvétel az evezős osztályba az eddigi eljárás megszüntetésével, jelentkezéssel történjék.

 

6. Az evezős osztály külön jövedelmei, ugy mint tagsági díjak, fölvételi díjak, kártérítések jövőre egyenesen a klub pénztárába folynak. E bevételek 60 %-át az evezős osztály saját hatáskörében adminisztratív kiadásokra használhatja., 30 %-át azonban evezős sportbeli beruházásokra köteles fordítani.

 

7. Bízzon meg ezeknek az elveknek az alapszabályokba való fölvételével, illetve a megfelelő alapszabálymódosítás keresztülvitelével egy ötfős bizottságot, mely áll a klub elnökéből, illetve az azt helyettesítő alelnökök egyikéből, mint elnökéből és mind a klub mind az evezős osztály által kiküldött két-két tagból.

 

A klub fiatalabb tagjai meglehetős élesen ellenezték eleinte a javaslatot, melyet később Gerenday György dr. inditványára a közgyűlés teljes egészében elfogadott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Neptun evezős egylet Duna-part
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98