Dtum
Login with Facebookk
1901 | Augusztus

A szerb királyi pár népszerűtlensége

Sándor király és Draga királyné dolgai egyre foglalkoztatják a lapokat, folyton ujabb és ujabb anyagot szolgáltatván a botrány-krónikának.

 

A királyi pár a napokban Szmederevóba utazott két hétre, s onnan az usiczei kerületben nagyobb körutra indul. A királyi párt Szmederevóban a városi hatóság és az államhivatalnokok küldöttsége fogadta.

 

Nagy kiváncsi tömeg gyült össze a parton, de a király és a királyné megérkezésekor egyetlen hangos szóval sem köszöntötték őket. Kínos, mély csöndben nézték a királynét, a ki végtelenül elhízott, és a nagy hustömeg épenséggel nem nyujtott valami szép látványt. A király ellenben igen rosz színben van , arcza halavány és nagyon busnak látszik.

 

A királyt különösen a legutóbbi nisi események keserítették el, a hol tüntetőleg Avakumovics volt szabadelvű minisztert jelőlték a képviselőségre, noha a király ezt megtiltotta, sőt a király letette az eddigi polgármestert és megüzente a város lakosságának, hogy helyőrséget is elveszi tőlük, ha Avakumovicsot meg merik választani. Szerbia második városa Nis, mégis Avakumovicsot léptette föl.

Megosztás:
Szerkeszt?ő kommentár
Szerbia népe
Tatár Anita

(Szerbia népessége)

Szerbiában a népsűrűség 1850 és 1900 között közel a kétszeresére nőtt. Ennek eredményeképp az átlagéletkor nem érte el a 24 évet.
Az összlakosság 85%-a a mezőgazdaságból élt, 7%-a bányászatból, iparból és kézművességből. A kereskedelemben foglalkoztatottak száma 4%-ot tett ki, a hivatalokban és az egyéb pályákon pedig a lakosság 4%-a dolgozott


A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Sándor Obrenovics Draga Masin.
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98