Dtum
Login with Facebookk
1901 | Január

A tavaszi szezon érdekessége

A tavaszi szezon érdekesség dolgában messze fölülmulja az eddigieket és mondhatjuk, hogy a gazdag programm, a változatos összeállítás fölülmulja a kontinens bármely városának football-játék programmját. A szezon megnyitóját a legnagyobb hazai csapatok bajnoki mérkőzései képezik, utánuk következnek a nemzetközi mérkőzések.

Először Bécs legrégibb csapata, a I. Vienna F. C. játszik, a M. T. C.-bal, és utána a prágai híres Slavia méri össze erejét a B. T. C. és a M. A. C. csapataival.

 

Áprilisban a Karlsruher Fussball-Verein mérkőzik a B. T. C.-bal, húsvétkor pedig láthatjuk a legjobb angol amatőr csapatok egyikét, a Richmond F. C. –ot. A híres angol csapat négy mérkőzése után nem csökken azonban a programm érdekessége, mert a svájczi válogatott csapat fog kétszer játszani és végül jön a piéce de resistance, a Southampton A. C. három mérkőzése. Ezzel azonban még nem ért véget az érdekes mérkőzések sorozata, mert májusban látjuk a legjobb bécsi csapatokat Budapesten.

Mindezekből látható a footballjáték nagyarányú fellendülése hazánkban és a törekvés egyleteink részéről, hogy ebben a sportban a legjobbat bemutassák, örömmel töltheti el minden magyar sportember lelkét, mert ebből is látható a magyar sport életrevalósága és a magyar faj hajlandósága a testedző sportok űzése iránt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98