Dtum
Login with Facebookk
1901 | Március

Budapesti Torna-Club I. 5:2 győz a Műegyetemi Football-Club ellen

Budapest, márczius 3.

A harmadik bajnoki mérkőzés nagy közönséget vonzott ki a csömöri-úti pályára, daczára az esőre hajló időnek. A pályát az előző esőzés teljesen átáztatta, de azért használható állapotban maradt.
A mérkőzés a B. T. C. győzelmével végződött, de sokáig kétes volt az eredmény, sőt az első félidőben a M. F. C. látszott fölényben lenni.

 

A sorsolás folytán a kezdés joga a B. T. C.- nak jutott és ennek csatárai kezdik a támadást, csakhamar azonban a Műegyetemiek magukhoz kerítik a labdát és veszélyesen támadják a B. T. C. kapuját. A játék tempója nagyon sebes volt kezdettől fogva és a műegyetemi csatárok sokszor fenyegetik az ellenfél kapuját, a kedvező alkalmakat azonban nem tudják kiaknázni. Igy Missky két alkalommal jutott szabadon a kapu elé, mind két esetben azonban a kapu mellé lőtte a labdát.

 

A játék e közben többször átterelődött a M. F. C. mezejére és a M. F. C. kapuvéd is többször forgott veszélyben, ezt azonban elhárította a Műegyetemiek védelme. Végre 25 percznyi játék után sikerült eredményt elérni a Műegyetemieknek, a kiknek csatárai szép játékkal átjutnak a B. T. C. védelmén és Hochstein éles lövéssel röpíti a labdát a kapuba.


Uj kezdés után csakhamar a M. F. C. kapuja előtt van a labda, a kapuvéd a lécz alatt elfogja és miközben a kapuba lökik, a leeső labdát Gilly kirúgja. A bíró – jóllehet mintegy 40m.-nyire állott a kapuval szemben – megadja a goalt, mert szerinte a labda benn volt a kapuba. A Műegyetemiek ezután hevesen támadnak és Missky gyors lerohanással a kapuba viszi a labdát. Több eredményt a szünetig egyik párt sem ért el és igy az első félidő 2:1 aránynyal végződött a M. F. C. javára.


A második félidő elején ide-oda hullámzik a játék, a nélkül, hogy újabb eredményt érne el valamelyik csapat. 17 percznyi játék után sikerül Raynek kiegyenlíteni. Felállás után alig egy perczczel újból a kapu előtt vannak a B. T. C. csatárai és Róka berúgja a labdát.


Az eredmény feltüzeli a B. T. C. játékosait, a kik hevesen támadnak, Róka off side állván, a labdát Mannónak adja, a ki a labdával a kapuba szalad. A bíró megadja ezt a goalt, mire esztelen ordítás, fütyülés támad a tribünön, melyen tisztán kivehető volt az off side játék.

A játék további folyamán a B. T. C. csatársora újból off side kapván a labdát. Mannó útján goalhoz jut. A bíró ezt a goalt is megadja, a mire a néző közönség még hevesebben kifakad a bíró ellen, sőt a Műegyetemieket a játék félbeszakítására biztatja. E közben véget ér a második félidő és a játék 5:2 aránynyal végződik a B. T. C. javára. Bíró Horváth Ferencz (F. T. C.) volt.


A játék folyamán látni lehetett, hogy ezuttal a B. T. C. méltó ellenfelére talált, a mely erő, gyorsaság és kombináczió tekintetében nem áll mögötte, sőt a játék első felében a M. F. C. határozott fölényben volt. A második félidőben változott a helyzet és a B. T. C. mutatta magát jobbnak, úgylátszik a B. T. C. játékosai kitartóbbak, vagy a M. F. C. játékosai még nincsenek kellő kondíczióban, mert az ő nehéz testüknek több training szükséges.


A játék tempója elejétől kezdve nagyon sebes volt, a játékosok mindkét részről keményen játszottak, így könnyen érthető, hogy a második félidőben lanyhább lett a játék, mert a játékosok nagyon kimerültek.


A B. T. C. csapatában mindegyik játékos kellőleg betöltötte helyet, a mely körülmény nagyon kedvező jelenség valamely csapatnál.


A M. F. C. csapatában a jobb oldal sokkal erősebb volt a baloldalnál úgy a fedezet-, mint a csatársorban. Zsaby önfeláldozóan játszott, szintúgy Wagner, de játékuk a többieké mögött áll. Meglepő szépen játszott Takács, a ki jelenleg a legjobb szélső csatárnak mutatta magát és Linderrel együtt nagyon szépen kombinálnak. Legnagyobb haladást a csatársor mutatott, mely némelykor szép kombináczióval vitte a labdát, különösen Takács és Lauber haladtak tavaly óta.


A második csapatok mérkőzése körülbelül ugyanazt a képet mutatta, mint az elsőké. A játék elején a M. F. C. mutatott némi fölényt, de a játékosok hamarabb fáradtak el, mint az ellenfél és az első félidőben szerzett 1:0 előnyt nem tudták megtartani, sőt 1 goallal el is vesztették a mérkőzést. Bíró Herczog Ede ( M. U. E.) volt és ezen szerepét nagyon ügyesen töltötte be.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A BTK. football csapata A Műegyetemi Football Klub csapata
Cikk-ajánló
Két operett-bemutató Két operett-bemutató
A két francia szerzőn (Armond és Gerbidou urakon) nem fog különösebb...
A Kossuth-mauzoleum pályatervei A Kossuth-mauzoleum pályatervei
A Kossuth hamvai fölé állítandó siremlékre tizenhárom pályamű...
A szórakozott betörő A szórakozott betörő
A szórakozottság ártatlan fogyatkozás. Tudós professzorok erénye,...
Vasárnap elfogatóparancsot adtak ki Károlyi Mihályné Andrássy Katinka grófnő, ifjabb Szemző Gyula és Berény Henrik, az európai hírű zeneszerző ellen Vasárnap elfogatóparancsot adtak ki Károlyi Mihályné Andrássy Katinka...
A budapesti büntetőtörvényszék szombaton elfogatóparancsot adott ki...
Robert Browning -  Az elveszett kedves Robert Browning - Az elveszett kedves
Nos, vége! - s bármily fájó íz is, Úgy fáj-e, mint hivém? - Ha!...
Czukoradó-inditvány az osztrák képviselőház előtt Czukoradó-inditvány az osztrák képviselőház előtt
Az osztrák képviselőház kétharmadtöbbséggel sürgősnek fogadott el...
Gaudin és A. Nadi florettmeccse Gaudin és A. Nadi florettmeccse
A francia sportsajtó lelkes szavakkal ünnepli Gaudin győzelmét. A...
A rendőrség véget vet a gyermekeltűnésekkel kapcsolatos gonosz...
Budapest mindig fogékony volt a rémhírekre. Sokszor komoly,...
A vármegyei dotácziók megszüntetése A vármegyei dotácziók megszüntetése
Kristóffy József belügyminiszter tudvalevőleg megszüntette tizenkét...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98