Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1901 | Március

Budapesti Torna-Club I. 5:2 győz a Műegyetemi Football-Club ellen

Budapest, márczius 3.

A harmadik bajnoki mérkőzés nagy közönséget vonzott ki a csömöri-úti pályára, daczára az esőre hajló időnek. A pályát az előző esőzés teljesen átáztatta, de azért használható állapotban maradt.
A mérkőzés a B. T. C. győzelmével végződött, de sokáig kétes volt az eredmény, sőt az első félidőben a M. F. C. látszott fölényben lenni.

 

A sorsolás folytán a kezdés joga a B. T. C.- nak jutott és ennek csatárai kezdik a támadást, csakhamar azonban a Műegyetemiek magukhoz kerítik a labdát és veszélyesen támadják a B. T. C. kapuját. A játék tempója nagyon sebes volt kezdettől fogva és a műegyetemi csatárok sokszor fenyegetik az ellenfél kapuját, a kedvező alkalmakat azonban nem tudják kiaknázni. Igy Missky két alkalommal jutott szabadon a kapu elé, mind két esetben azonban a kapu mellé lőtte a labdát.

 

A játék e közben többször átterelődött a M. F. C. mezejére és a M. F. C. kapuvéd is többször forgott veszélyben, ezt azonban elhárította a Műegyetemiek védelme. Végre 25 percznyi játék után sikerült eredményt elérni a Műegyetemieknek, a kiknek csatárai szép játékkal átjutnak a B. T. C. védelmén és Hochstein éles lövéssel röpíti a labdát a kapuba.


Uj kezdés után csakhamar a M. F. C. kapuja előtt van a labda, a kapuvéd a lécz alatt elfogja és miközben a kapuba lökik, a leeső labdát Gilly kirúgja. A bíró – jóllehet mintegy 40m.-nyire állott a kapuval szemben – megadja a goalt, mert szerinte a labda benn volt a kapuba. A Műegyetemiek ezután hevesen támadnak és Missky gyors lerohanással a kapuba viszi a labdát. Több eredményt a szünetig egyik párt sem ért el és igy az első félidő 2:1 aránynyal végződött a M. F. C. javára.


A második félidő elején ide-oda hullámzik a játék, a nélkül, hogy újabb eredményt érne el valamelyik csapat. 17 percznyi játék után sikerül Raynek kiegyenlíteni. Felállás után alig egy perczczel újból a kapu előtt vannak a B. T. C. csatárai és Róka berúgja a labdát.


Az eredmény feltüzeli a B. T. C. játékosait, a kik hevesen támadnak, Róka off side állván, a labdát Mannónak adja, a ki a labdával a kapuba szalad. A bíró megadja ezt a goalt, mire esztelen ordítás, fütyülés támad a tribünön, melyen tisztán kivehető volt az off side játék.

A játék további folyamán a B. T. C. csatársora újból off side kapván a labdát. Mannó útján goalhoz jut. A bíró ezt a goalt is megadja, a mire a néző közönség még hevesebben kifakad a bíró ellen, sőt a Műegyetemieket a játék félbeszakítására biztatja. E közben véget ér a második félidő és a játék 5:2 aránynyal végződik a B. T. C. javára. Bíró Horváth Ferencz (F. T. C.) volt.


A játék folyamán látni lehetett, hogy ezuttal a B. T. C. méltó ellenfelére talált, a mely erő, gyorsaság és kombináczió tekintetében nem áll mögötte, sőt a játék első felében a M. F. C. határozott fölényben volt. A második félidőben változott a helyzet és a B. T. C. mutatta magát jobbnak, úgylátszik a B. T. C. játékosai kitartóbbak, vagy a M. F. C. játékosai még nincsenek kellő kondíczióban, mert az ő nehéz testüknek több training szükséges.


A játék tempója elejétől kezdve nagyon sebes volt, a játékosok mindkét részről keményen játszottak, így könnyen érthető, hogy a második félidőben lanyhább lett a játék, mert a játékosok nagyon kimerültek.


A B. T. C. csapatában mindegyik játékos kellőleg betöltötte helyet, a mely körülmény nagyon kedvező jelenség valamely csapatnál.


A M. F. C. csapatában a jobb oldal sokkal erősebb volt a baloldalnál úgy a fedezet-, mint a csatársorban. Zsaby önfeláldozóan játszott, szintúgy Wagner, de játékuk a többieké mögött áll. Meglepő szépen játszott Takács, a ki jelenleg a legjobb szélső csatárnak mutatta magát és Linderrel együtt nagyon szépen kombinálnak. Legnagyobb haladást a csatársor mutatott, mely némelykor szép kombináczióval vitte a labdát, különösen Takács és Lauber haladtak tavaly óta.


A második csapatok mérkőzése körülbelül ugyanazt a képet mutatta, mint az elsőké. A játék elején a M. F. C. mutatott némi fölényt, de a játékosok hamarabb fáradtak el, mint az ellenfél és az első félidőben szerzett 1:0 előnyt nem tudták megtartani, sőt 1 goallal el is vesztették a mérkőzést. Bíró Herczog Ede ( M. U. E.) volt és ezen szerepét nagyon ügyesen töltötte be.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A BTK. football csapata A Műegyetemi Football Klub csapata
HIRDETÉS
Cikk-ajánló
Beszélgetés Keck Antallal Beszélgetés Keck Antallal
Politikai körökben nagy feltűnést keltett az a támadás, amely...
Blaha Lujza búcsúja a Népszinháztól Blaha Lujza búcsúja a Népszinháztól
A kitünő művésznő, a múlt hóban legkedveltebb szerepeiben búcsúzott...
Amerika nem ad kölcsönt Csehországnak Amerika nem ad kölcsönt Csehországnak
A Neuer Wiener Tagblatt newyorki tudósitása szerint különböző európai...
Hogy születik a harcztéri hamis hír? Hogy születik a harcztéri hamis hír?
Egy szegedi tudósítás mulatságos hírt ir arról, hogy születik meg a...
Zárt kapuk Zárt kapuk
Ezerkilencszázhuszonöt február 13-án, péntek este nem gyulladnak föl...
Magyarország kerékpáros hadibajnoksága Magyarország kerékpáros hadibajnoksága
Szeptember 30-ikán, vasárnap reggel 7 órakor a gödöllői országuton...
Geisswein Sándor -  A zsidókérdés patológiája Geisswein Sándor - A zsidókérdés patológiája
Mi magyarok, midőn nálunk a pártosodás szenvedélyei különösen...
Az ipari középiskolák konjunktúrája Az ipari középiskolák konjunktúrája
A tanév kezdetén fokozott érdeklődés nyilvánul meg az ifjúság...
Halmay és Zachár Angliában Halmay és Zachár Angliában
Az elmult csütörtökön és szombaton tartották meg Wallsalban és...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98