Dtum
Login with Facebookk
1902 | Augusztus

A Budapest-Siófok távverseny

A start.
A hajnali órákban kezdődött a gyülekezés a fehérvári-úti vámsorompó körül, a hol a versenyzők, ezek kisérői és az érdeklődőkből álló csoport szép képet nyujtott és máris következtetni engedett arra, hogy a versenyt végig nagy érdeklődés fogja kísérni. A versenyzők csakhamar együtt voltak, az öltözködés, ruhák csomagolása folyt, miközben az első csoport indulási ideje elérkezett. A versenyzőket indító Tarján Elemér egyesületi titkár *indulj* szavára az első csoport a nézők önkénytelen szerencsekívánatai kíséretében útnak indultak. Ezeket követte a második, harmadik és igy végig az összes csoportok elindítása, míg végül a rendezőség és a közönség maradt a helyszinen. A kerékpáros nézők legnagyobb része a csoportok indítási közeiben tódult a versenyzők után, de az indítások után is még nagy számmal voltak, kik a versenyzők után kerekeztek. A kerekezők csoportja mindinkább távolodott, míg teljesen eltünt a messzeségben, a mikorra a start helye is csöndes lett, a nézők onnan eltávoztak.


A fehérvári ellenőrző-állomás.
A versenyzők ellenőrzésére Fehérváron állomás volt berendezve, a hol egyben frissitő italok is rendelkezésre állottak. A fehérvári és a Budapestről odarándult kerékpárosok és nagyszámú közönség várta az áthaladó kerékpárosokat, kik közül Bauer Sándor érkezett elsőnek. A jól szervezett ellenőrző állomáson a versenyzők minden időveszteség nélkül folytathatták útjokat; - igy Bauer is a közönség lelkes ovácziójától követve folytatta a versenyt, le nem szállva gépéről. Kis is idő multán csoportosan érkeztek a versenyzők, kiket a közönség buzdító szokkal inditott utnak.


A czélnál.
Az odarándult nagyszámú nézőközönség már kora reggel ellepte a czélul kijelőlt hely környékét, kik türelmetlenül várták a Budapestről elindult versenyzőket. A versenyzők elé indult kerékpárosok jelezték az első beérkező közeledtét, a mit kis idő multán egy csoport kerékpáros feltünése követett az országúton, kik nagy porfelhőt okoztak. A csoport mindinkább közeledett és abból erős tempóban Bauer Sándor száguldott át a czélszalagon a közönség éljenzése közepette. 8 óra 37 perczkor érkezett Bauer, a kit 15 perczel később Gyulai László, ezt pedig Katzer Ödön követte. Innen kezdve már sűrűbben érkeztek a versenyzők porosan, fáradtan a czélhoz. A beérkezések ideje alatt kíváncsian várták a helyezések sorrendjének megállapítását. Végül ez is megtörtént és kihirdették a győztes nevét Gyulai Lászlóban.


Tizenegy óra is elmult, míg az utolsók is megérkeztek, mire a rendezőség az eredmények összeállításához fogott.
A beérkezések után ebédre gyült a nagyszámú társaság és víg poharazás közben pihenték ki a versenyzők fáradalmaikat. Délután football-mérkőzés volt két budapesti csapat között. A délután egyéb részében kisebb kirándulásokat tettek a Balaton környékén. A versenyzők részben kerekeiken, legnagyobb részt vasúton jöttek haza.


Részletes eredmény:
1. Gyulai László 3 óra 52 p. 29 mp.
2. Bauer Sándor 3 óra 56 p. 23 mp.
3. Katzer Ödön 4 óra 12 p. 30 mp.
4. Szabó Gergely 4 óra 20 p. 8 mp.
5. Husztólesz Ferencz 4 óra 23 p. 50 mp.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Gyulai László, a siófoki verseny győztese Frisch Marton, az FKE tagja Löwy Arthur az FKE tagja
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98